- hirdetés -

Nemzetközi fekvenyomó versenyt rendeztek a hétvégén Orosháza-Gyopárosfürdőn. A Toldi SE versenyzői több érmes helyezést szereztek, világcsúcsok is született.
Szombaton Gyopárosfürdő, a Hotel Napsugár adott otthont a II. Gyopáros Kupa Női, Férfi Nemzetközi Fekvenyomó Bajnokságnak. Több mint 60 versenyző mérte össze tudását, edzettségét – tudtuk meg Musztafa Imrétől. Az Orosházi Toldi SE elnöke elmondta, hogy a hazai élklubok mellett Ausztria, Románia, Csehország és Szlovákia képviseltette magát a rangos megmérettetésen.
– Gazdaságilag nagyon rosszul állunk, a sportteljesítményeket tekintve viszont nagyon jól – így összegezte a sportág jelenlegi helyzetét Rónaszéki András. A Magyar Erőemelő Szövetség elnöke is részt vett a hétvégi gyopárosi versenyen. Az OrosCafé.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy Orosháza az erőemelés egyik fellegvárának számít, világ- és Európa-bajnokokkal. A szövetség elnöke úgy fogalmazott, reméli, hogy a kiváló orosházi sportolók – Szabó Ági, Kovács Vivien, Tarsoly Gyula, Kovács Ferenc és a többiek – hosszú távon megmaradnak a sportágnak.

Kovács Ferenc (125 kg) 2. lett a versenyen (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A hétvégi verseny nagy nemzetközi érdeklődés mellett zajlott, és számos rekordot is hozott. Ifjúsági korcsoportban például az orosháziak kiválósága, Cseh Zita a 67,5 kg-os súlycsoportban 100 kg-os teljesítményével új csúcsot állított fel.
Jöjjenek a további orosházi helyezések, elsőként a nők versenyében:
60 kg: 2. Gibala Edit, Toldi SE 80 kg
67,5 kg: 1. Cseh Zita, Toldi SE 100 kg
75 kg: 2. Imre Daniella, Toldi SE 70 kg
90 kg: 1. Szabó Ágnes, Toldi SE 150 kg
+90 kg: 2. Kovács Vivien, Toldi SE 125 kg
A csapatversenyben a 2. helyet szerezte meg az Orosházi Toldi SE.
A férfiak mezőnyében a következő orosházi helyezések születtek:
67,5 kg: 2. Zeitler Márton, Toldi SE 150 kg
75 kg: 1. Kovács Norbert, Toldi SE 140 kg
82,5 kg: 5. Czentye Péter, Toldi SE 150 kg
100 kg: 1. Szőllősi Gábor, Toldi SE, 215 kg, 4. Csipszer Péter, Toldi SE 150 kg
110 kg: 4. Csík Gábor, Toldi SE 215 kg
125 kg: 2. Kovács Ferenc, Toldi SE 255 kg
A csapatversenyben szintén másodikként zártak az orosháziak.
Világcsúcsok is születtek a hétvégén Orosházán. Mikula Norbert, az MMG Group DESE DEO versenyzője új ifjúsági rekordjával megjavította a jelenlegi világcsúcsot. A 17 éves sportoló +125 kg-os súlycsoportban 260,0-kg-ot nyomott. A +125 kg-ban induló osztrák Evald Enzinger masters 1 korcsoportban javította meg a jelenlegi világcsúcsot 330,5 kg-os gyakorlatával.
A II. Gyopáros Kupa Női, Férfi Nemzetközi Fekvenyomó Bajnokság részletes eredménylistáját megtaláljátok a szövetség honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.