- hirdetés -

Programok sokasága várta az apróságokat pénteken a Móricz oviban. A játékos feladatok során a gyerekek mogyorót gyűjthettek, melyekért aztán ajándékot kaptak.
Évek óta hagyomány a Móricz óvodában az őszi családi diószüreti rendezvény, melynek ötletét az óvoda udvarán álló nagy diófa adta. A rendezvény lebonyolításához szükséges anyagi forrást az önkormányzat civil szervezetek számára kiírt pályázatán nyerte az óvoda alapítványa (Játékkoszorú Alapítvány a Gyerekekért), de a szülők közössége is támogatta a rendezvényt. Az alaphangulat megteremtéséről a Léghajó meseszínház gondoskodott, majd a gyereksereg a szülőkkel együtt kivonult az udvarra, ahol ünnepélyes keretek közt átadták az egyik mászóka alá helyezett ütéscsillapító gumiburkolatot.

Gurították a rönköket az ovisok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A délelőtt folyamán különböző feladatok keretében mutathatták be ügyességüket és rátermettségüket az ovisok. Például pingpong ütőn kellett gesztenyét egyensúlyozniuk, farönköt gurítaniuk, de célba dobás is várta őket. Ha  mindent jól oldottak meg mogyorót kaptak jutalmul, melyet beválthattak zsákbamacskára. Közben őszi termésekből sorra készültek a különböző bábok, só-liszt gyurmából az őszi gyümölcsök és megismerkedhettek a nemezeléssel is .
A gyerekek pocakja sem maradt üresen, almakompót és diós finomságok várták őket.

A burkolat megvalósításban támogatók voltak: a szülők, a Doherty Hungary Kft., az Orosfarm és a Generali a Biztonságért Alapítvány.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.