- hirdetés -

Békéscsabától Pécsig, hónuk alatt a nagy Könyvtárutas könyvvel. Könyvtárosok és olvasók fogtak össze a könyvtárak népszerűsítéséért.
A Justh Zsigmond könyvtár is csatlakozott a Könyvtárút című kezdeményezéshez, amit az Országos Könyvtári Napokon belül rendeznek meg. A program célja, hogy a résztvevők – vagyis a könyvtárosok és a lelkes könyvtárlátogatók – a békéscsabai könyvtártól eljussanak a pécsiig gyalog vagy kerékpáron – tudtuk meg Tóth Annamáriától, a helyi kapcsolattartótól.
A kezdő- és végpont között több mint 20 állomás, vagyis település van, melyeken a lelkes és sportos könyvtárrajongók továbbadják a következő csapatnak a Könyvtárutas könyvet. Ez a bőrborítású kötet bizonyítja ugyanis azt, hogy a programra jelentkezők valóban teljesítették az útvonalat.

Több százan az úton

– Október 4-én reggel 8 órakor Békéscsabáról egy 50 fős gyalogos csapat indult Csorvásra. Délután megérkezve átadták a Könyvtárutas könyvet a csorvásiaknak, vagyis 22 kisdiáknak, akik továbbhozták azt Orosházára – tudtuk meg Baginé Szincsok Ilonától, aki a csorvási könyvtár képviseletében érkezett a gyerekekkel városunkba.

Indulnak az orosháziak Székkutasra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A könyvtárút célja elsősorban a könyvtárak népszerűsítése, valamint azok összefogásának erősítése. A túrának köszönhetően a több száz résztvevő megismerheti a környező települések könyvtárait. Kedden reggel nyolc órakor a Justh Zsigmond könyvtárból a dolgozókkal együtt továbbindult a könyv Székkutasra. Az úton velük tartott Lénárt „Léna” Ferenc is, aki – mint elárulta nekünk – szintén nagy könyv, illetve könyvtárrajongó.
A Könyvtárutas könyv a tervek szerint október 10-én érkezik meg a célállomásra, vagyis Pécsre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.