- hirdetés -

Felnőttek egy csoportja gyűlt össze nemrégiben a Móricz oviban, de nem szülői értekezlet miatt. A találka oka ennél sokkal különlegesebb volt.
Gyermeki izgalommal lépte át a Móricz ovi kapuját nemrégiben felnőttek egy csoportja. Látogatásuk oka egyáltalán nem volt hétköznapi, ugyanis nem szülőire, hanem ovis találkozóra érkeztek. Az 1986-87-ben ballagó óvodások gyűltek össze ismét e különleges napon. A találkozón természetesen jelen voltak az egykori óvónénik is, így minden adott volt ahhoz, hogy 24 év távlatából újra felidézzék a felejthetetlen pillanatokat. A kis társaság tagjai ugyanúgy, mint egykor az első óvodai napon kíváncsian járták körbe az épületet. Mennyire más lett minden!
A csoportszobában gyermeki lelkesedéssel mutogatták egymásnak ovis relikviáikat, melyet egykoron itt készítettek és most az ünnepi alkalomra magukkal hoztak. Az óvó nénik foglalkozást is tartottak, melyen közösen felidézték a régi szép emlékeket.

24 év után újra ovisok lettek egy kicsit (Fotó: Halupa Anita)
Közben elérkezett az uzsonnaidő. Néhányan újra magukra öltötték a „napos” kötényt és feltálalták az találkozóra hozott étkes-batyuk tartalmát. Evés után az óvoda kertjében álló kivételes fa árnyékában az emlékezés virágát helyezték el, nagy szeretettel gondolva azokra, akik már nem lehettek köztük.
A találkozó végén mindenki kapott egy felbecsülhetetlen értékű DVD-t, mely az óvodás éveik alatt videóra rögzített ünnepségek felvételeit tartalmazta. Ez olyan kivételes ajándék volt számukra, mely nemcsak nekik, de szüleik számára is visszavarázsolja azt az időt, amikor még gyerekek voltak. De szép is volt!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.