- hirdetés -

Versek, novellák, elemzések orosházi vagy városunkhoz valamilyen módon kötődő emberek tollából. És emellett három aradi vendégíró műve a 2009-es almanachban.
A Jelen Orosházi Almanach 2009. a városunkban élők szellemiségének, irodalmi tapasztalatainak összegzése. Röviden így lehetne leírni, meghatározni azt a kötetet, melynek bemutatóját néhány napja tartották a városi könyvtárban. Ez már a nyolcadik száma a Kulturális Kapcsolatok Egyesület eme kiadványának. A Sass Ervin szerkesztette könyvben a jeles orosházi jelenkori írókon, gondolkodókon kívül három aradi költő, Böszörményi Zoltán, Karádi Márton és Gömöri György is kéz- illetve szellemi nyomát hagyta. Az almanach bemutatóján Dancsó József alpolgármester megnyitóbeszéde után Birki Erika tolmácsolásában hallhattunk több, a kiadványban szereplő verset, novellarészletet.
A „jelen városához”, Orosházához minden szerző kapcsolódik valamilyen módon. Vegyük akár Verasztó Antalt, Károlyi Fülöp Bélát, Korbely Györgyöt, Koszorús Oszkárt, Bárdos Zsuzsát vagy éppen Buzai Csabát. Ők mind tettek már valamit azért, hogy ennek a településnek híre legyen a világban, és ezeknek az éveknek emléke legyen a jövőben. A három részből – Múzsák kertje, Múlt és jelen, Orosházi könyvek – felépülő kiadványról Arad város alpolgármestere, Bognár Levente a bemutató után így nyilatkozott:
– Ez egy nagyon szép kötet, amit ezúttal az aradiak is gazdagítottak. Ez a munka egy összekötő szál lett városaink között.
Az alpolgármester a bemutató zárszójaként meghívta Aradra, A Jelen ottani bemutatójára a kötet megalkotóit.

A könyvtárosok képeit ide kattintva nézheted meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.