- hirdetés -

A Comenius program keretében olasz és török diákok, pedagógusok vendégeskedtek a Vörösmarty iskolában. Népszokásainkkal és kultúránkkal ismerkedtek, miközben a vörösmartys diákok is sokat tanultak tőlük.
Külföldi delegáció látogatott múlt héten a Vörösmarty iskolába a Comenius program keretében. Tizenöt olasz és huszonegy török tanár és diák közel egy hétig élvezte az iskola vendégszeretetét. A delegációt színes és gazdag programok várták, melynek során nem csak városunk nevezetességeivel ismerkedtek, hanem ellátogattak Budapestre, Szegedre és Ópusztaszerre is.

Más nép, más tánc... (Fotó: iskola)
Az Európai Unió és a Tempus Közalapítvány által támogatott Comenius pályázat témája egymás népszokásainak és kultúrájának megismerése.  Ennek keretében népi motívumokat mutattak be egymásnak a három nemzet tanulói, majd a motívumokat közösen tányérokra festették. Az itt töltött napok emlékére minden diák hazavihetett egy ilyen tányért. A program másik kiemelt kulturális területe egymás néptáncainak megismerése volt. Mindhárom nemzet bemutatót tartott, végül az iskola udvarán közel 600 tanuló ropta együtt a csárdást, a caliniftát és az asuk-masukot.
A program legkiemelkedőbb eredménye, hogy több száz tanulót tud egyszerre megmozgatni és motiválttá tenni a nyelvtanulás, valamint más népek kultúrájának megismerése iránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.