- hirdetés -

Hajléktalanok, akik számára ez a nap igazi felüdülést jelentett. Nemcsak szervezetüknek, hanem önbecsülésüknek is jót tett a rendezvény.
Szentetornyán a Közösségi Házban összegyűltek az orosházi, békéscsabai, békési és gyulai hajléktalanellátó rendszer lakói, hogy megmutassák, ha sportról van szó – legyen az csocsó, asztalitenisz, darts, sakk vagy akár lengőteke – ők a legjobbak.
Olasz Mónika, az Egységes Szociális Központ Nappali Ellátásának egységvezetője elmondta, nagyon várták már a sportnapot a résztvevők, sőt már hónapok óta lelkesen készültek is rá. Ez már a negyedik ilyen rendezvény, amin az orosházi hajléktalanszálló lakói is részt vehettek, városunk másodjára adott otthont a sportprogramoknak. Mintegy 40 ember vett részt a megmérettetéseken, sokan több sportágat is kipróbálva.

A ping-pong igen népszerű volt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– Ez az esemény azért is nagyon fontos, mert az önbecsülésüket növeli, kevésbé érzik magukat kitaszítottnak, és a társadalom peremére szorultnak – hangsúlyozta Olasz Mónika.
A Hajléktalanokért Közalapítvány pályázata útján 124 ezer forintot nyertek a rendezvény lebonyolítására. Ebből a szervezők sporteszközöket vásároltak, valamint egy ebéddel is megvendégelték a versenyzőket. A Miénk itt a tér pályázatán nyert összegből pedig futotta tárgyi nyereményekre, ajándékcsomagokra, érmekre és serlegekre is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.