- hirdetés -

Ismét pályázhatnak a diákok a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra az idei tanév első félévére.
Orosháza Város Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttműködve meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj-pályázatot a 2010/2011. tanév második és a 2011/2012. tanév első félévére vonatkozóan.
A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A” vagy „B” kategóriában.
„A” típusú pályázat
A pályázatra azok felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
Figyelem! Az 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében nem részesülhetnek Bursa támogatásban azok, akik:
– a rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói,
– a középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevő tanulók,
– doktori (PhD) képzésben résztvevők,
– külföldi intézménnyel hallgatói jogviszonyban állók.
„B” típusú pályázat
„B” típusú pályázatot nyújthat be az a fiatal, aki a 2011. év során tervezi felsőfokú tanulmányai megkezdését. A pályázatra azok fiatalok jelentkezhetnek, akik:
– a 2010/2011. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy
– felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek.
A pályázat részletes kiírása megtekinthető a Városi Polgármesteri Hivatal földszinti hirdetőtábláján, a www.bursa.hu. internet címen valamint Orosháza város honlapján www.oroshaza.hu.
A Pályázati Csomag, mely tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztatót és az adatlapokat is, a Városi Polgármesteri Hivatal portáján kérhető munkanapokon 7.30-tól 16 óráig, valamint letölthető az előző internetes címről, a város honlapjáról.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. október 29. A pályázat benyújtásának helye: Városi Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály, Orosháza, Szabadság tér 4-6. II. emelet 15, 16, 17-es ajtó.

Orosháza, 2010. szeptember 10.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.