- hirdetés -

Programokat szerveztek és roma családok megélhetését biztosították a közmunka program keretében. Az elmúlt négy évben végzett munkáról számolt be a CKÖ legutóbbi ülésén.Simondán Gusztáv CKÖ elnök bevezetőjében elmondta: nemrég részt vettek a csatkai zarándokúton, melyre az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők.  Lakatos Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke az elmúlt négy évben végzett munkával kapcsolatban kiemelte, a CKÖ a ciklusban jól és kitartóan végezte munkáját.

Munka romáknak

A 2007-ben indult közmunka, majd közcélú foglalkoztatás nagyon sok roma család megélhetését biztosította. Jelenleg 63-an (nem csak roma származásúak) dolgoznak a program keretében. A SZMSZ-ben megfogalmazott feladatokat megvalósították, így többek között minden évben volt farsang, kisebbségek napja – melyen elismeréseket adtak át – Mikulás csomagot osztottak, jótékonysági estet szerveztek a rászoruló családok megsegítésére, cigánybált tartottak.
– A CKÖ nagy szerepet játszott abban, hogy sikerült a Kutasi utcai, mindenki által csak „a város szégyenfoltjának” emlegetett cigánytelepet felszámolni. Jelentős részük volt abban, hogy a kisegítő iskolában tanuló gyerekek oktatása továbbra is Orosházán legyen – hangsúlyozta Lakatos Tibor.
Anyagilag támogattak több tábort, ételt és ruhát osztottak, egy nyertes pályázatnak köszönhetően pedig a cigány néptánccal ismerkedhettek a nem csak roma gyerekek.

A CKÖ az évente kötelező hat ülés helyett átlagosan 12-14-et tartott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.