- hirdetés -

16 óra repülőút, 42 fokos meleg, strandbirkózás – az orosházi birkózó, Kránitz Adrián azt mondja, különleges élményben volt része.
Szingapúrban járt Kránitz Adrián. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője az ifjúsági olimpián vett részt. Kötöttfogás 58 kg-ban indult, és a hatodik helyet szerezte meg. Jelenleg már itthon készül a megmérettetésekre, edzésén kérdeztük szingapúri élményeiről.
– Együtt indult az egész magyar csapat Szingapúrba. 16 óra volt a repülőút, Frankfurtban szálltunk át. A kiérkezés után elég nehéz volt átállni, de szerintem nagyjából azért mindenkinek sikerült. Nagyon meleg volt, nappal előfordult, hogy 42 fokot mutatott a hőmérő, és éjszaka sem volt kevesebb 28 foknál.
Mikor indult számodra a verseny?
Kiérkezésünk után két nappal már birkóznom kellett. Az az igazság, nem igazán sikerült még átállnom. Úgy érzem, viszonylag könnyebb csoportba kerültem, bár nem sikerült valami jól a verseny. Egy kirgiz sráccal kezdtem, majd namíbiai és mexikói ellenfelemtől kaptam ki, és a hatodik helyen zártam. Örülök nagyon, hogy kijuthattam a versenyre, de lehetett volna fényesebb is az eredmény.

Adrián sportoló társai között (Fotó: Spartacus)
A verseny mellett mivel teltek a napok?
Augusztus 29-én jöttünk haza, úgyhogy még 15 napunk volt, hogy körülnézzünk. Szurkoltunk a többi magyarnak, sok versenyt megnéztünk, strandokon voltunk, és persze megtekintettük a nevezetességeket is. Mindent, amit lehetett.
Ha már strandnál tartunk…
Igen, voltunk egy hatalmas strandon, ahol strandbirkózáson vettünk részt. Itt megvertem egy szingapúrit, majd kikaptam egy japántól, és a hatodik lettem. Összességében nagyon jól éreztem magam, összefonódott a magyar társaság, különleges élményben volt részem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.