- hirdetés -

Orosháza népi zenekara ma is alkot és zenél, a közönség nagy örömére.
A Tekergők népi zenekar 1985-ben alakult, mint az orosházi Alföld néptánc együttes kísérő zenekara. Az együttes egy évvel később már Finnországban vendégszerepelt, amit több belföldi meghívás követett. Még ebben az évben, azaz 1986-ban Mezőkövesden a néptánccsoport ezüst I. minősítést szerzett.

Tekergők régen...
– Jártunk még Penzában, Olaszországban, Ausztriában, Görögországban és Romániában is, sok szép emléket és élményt szerezve. Sajnos az Alföld néptánc együttes 1998-ban megszűnt, de a zenekarral azóta is tartunk táncházakat, kísérünk kisebb-nagyobb tánccsoportokat. Emellett óvodákban ünnepkörökhöz kapcsolódó táncos-zenés előadásokat tartunk az óvónők segítségével – mondta Murvai Ágnes.
A zenekar hagyományos népi felállású. Hegedűn Murvai Ágnes, brácsán Szokodi László, bőgőn pedig Csizmadia Sándor játszik. Fontosnak tartják a népi kultúra és hagyományaink ápolását, minden fellépésükön – legyen az pár ember előtt vagy tömött táncházban – ezt közvetítik zenéjükkel.
A Tekergők 25 év után is játszanak (Fotók: Murvai Ágnes)
Az együttes ebben az évben ünnepeli 25 éves fennállását. Legközelebb az szeptember 10-én az Árpád-kertben hallhatjátok és láthatjátok őket a Magyar Dal napján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.