- hirdetés -

A Magyar Kupában az első körben az orosházi női kézisek magabiztosan nyertek.
Orosházi Stílus – Ferbonex Gyulai SE 31 – 20, (16-6).
Magyar Kupa női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok.
Vezette: Kóródi Beáta és Major Gábor

Orosháza: HANUSZ – KRIVIK 4, KOVÁCS 3, DRAXLER O. 5, Körmendi 1, ANTAL 3, Kovács 1. cs.: DÁVID (kapus), DOMOKOS 11, Draxler D, Héjjas 3, Fodor, Huszka, Volencsik.
Edző: Tatai Tamás

A Gyulai csapat legjobb dobói: Lukoviczki 8, ill. Czoldán 4 góllal.
Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 6/3.
A felnőtt női csapat bemutatkozó mérkőzésére nem telt meg teljesen az Eötvös-csarnok, de aki ott volt – csodát látott. Csodát, mégpedig a hazai csapat jóvoltából.
Pedig az első percekben úgy tűnt, nehéz, küzdelmes meccs lesz. Az első három percben csak két gyulai kapufa borzolta a kedélyeket és az ötödik percben is mindössze egyetlen gól árválkodott az eredményjelzőn, a később 11 gólig jutó Domokos Kinga jóvoltából.
Aztán beindult a gépezet. A lassú gyulai védelem nem tudta felvenni a fiatal orosházi csapat ritmusát és amint a hazaiak levetkőzték az első tétmeccs lámpalázát, szinte tetszés szerint lőtték a gólokat (10. perc 5-1, 15. perc 8-2). Néha úgy tűnt, mintha nem is egy osztályban játszana a két csapat. A gólgyártást megkezdő Domokos Kinga mellé igyekezett felzárkózni Draxler Orsolya és Antal Jenifer. Az igyekezetet általában siker koronázta, így szépen gyarapodott a hazai gólok száma. A csak vergődő gyulai csapat nem tudott az első játékrészben újítani, így meggyőző, tízgólos különbségnél mehettek szünetre a csapatok.

A labdát váró Domokos Kinga 11 gólt lőtt a Gyulának (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Szünet után a vendégek, a végül nyolc gólig jutó Lukoviczki Bea vezetésével megpróbáltak felkelni a padlóról. Küzdöttek, harcoltak, de a játékukat jellemző rengeteg hiba miatt csak a különbség csökkentésére voltak képesek (38. perc 19-11). A legkisebb hazai előny a második félidőben öt gól volt (47. perc 22-17). Hozzájárult a felzárkózás sikerességéhez a vendég kapus teljesítményének feljavulása is.
A mérkőzés végére – egy gyengébb tíz percet követően – ismét megrázta magát a hazai csapat és hamarosan újra rászámolhatott a fürdővárosiakra az orosházi közönség (közte tíz). Aztán a végére tizenegy. A végig gyorsabban, pontosabban, fantáziadúsabban játszó Stílus ilyen arányban is megérdemelten győzött és zsebelhette be a hálás közönség tapsát.
Tatai Tamás: – Nehezebb meccsre számítottam, de most nagyon örülök, hogy tétmérkőzésen ilyen fényesre sikerült a bemutatkozás. Remélem, hogy a jó forma és a jó játék megmarad a hétvégi bajnokira is.
Gazsó György: – Ilyen enerváltnak, szétszórtnak még nem láttam a csapatomat. Mintha fejben a buszon maradtunk volna. Bízom benne, hogy két hét múlva, a bajnokin, az orosháziak egy teljesen más Gyulával találják szemben magukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.