- hirdetés -

És a Mókus óriási zenész, és óriási zenész öt fiúval varázsolt szombaton az Árpád-kertben.
Négy évvel ezelőtt alakult a Fabula Rasa. A Budapest Fringe Fesztiválra álltak össze, és ez annyira jól sikerült, hogy együtt is maradtak. Azóta országszerte koncerteznek, most szombaton Orosházán. Az Árpád-kerti Kultur-Party záróeseménye  volt a mindenféle népzenéből táplálkozó zenekar remek hangulatú koncertje.

Színpadon a Fabula Rasa (klikk a képre) Fotók: Palotás Rajmund
– Mindannyian többféle népzenét játszunk. Ez egy vonzalom, mindannyiunk részéről minden népzene iránt. Emellett komolyzenei tanulmányok is hatással vannak zenénkre, ketten közülünk jazzkonzit végeztek, míg Kertész Ákos és én komolyzenét. Mindezek hatására azok a dalok, amiket megírunk, többszínű lesz – mondta Szirtes Edina, Mókus, akinek Tesséklássék című szólólemeze Fonogram Díjat kapott, az év hazai világzenei albuma lett.

Fabula Rasa: Szirtes Edina (Mókus) – ének, hegedű, Kertész Ákos – dob, Varga Kornél – gitár, Földes Gábor – basszusgitár, Balogh Guszti – énekes (Budapest) és Cserta Balázs – fúvóshangszerek.

Először hallottam Fabula Rasát, de biztos, hogy nem utoljára. Sokfélék a dalok és valami olyan találékonysággal, rendkívüli ügyességgel és tehetséggel adják elő, úgy ötvözik a folklórt a modernnel, hogy valódi élmény hallgatni őket. A zene mellett Mókus közvetlensége, humora azonnal magával ragadta a közönséget. Kevesen döntöttek a Fabula Rasa mellett szombaton, de az biztos, jól döntöttek.
httpv://www.youtube.com/watch?v=kb0BmwcIIGQ

A városi televízióban csütörtökön, a Palettában bővebb összeállítást láthattok a koncertről.

Szirtes Edinát kértek fel arra, hogy megírja az idei augusztus 20-i tűzijáték zenéjét.
– Nagyon megtisztelő volt a felkérés. Szégyen vagy sem, én végigsírtam az egészet. Nem igazán rajongtam a tűzijátékokért, de most végignéztem és megértettem, hogy mennyire fontos ez az ünnep. Nagyon sok ember volt együtt egy örökség miatt, ez csak ebben hazában lehet ezekkel a szívekkel. Kiemelkedő élmény volt, nagy ajándék.

A tervek szerint decemberben visszatér a Fabula Rasa. Egy nagyszabású karácsonyi koncertet adnának Orosházán, vendégelőadókkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.