- hirdetés -

Az orosházi karatésokra és aerobikosokra is nemzetközi versenyek várnak az ősz folyamán, októberben vb lesz Olaszországban.
Gőzerővel készülnek az őszi versenyekre az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület tagjai. A felkészülésről és az őszi versenyekről Zsiga Zsolt elnököt kérdeztük meg.
– Augusztus elején indult el a felkészülés. Egyesületünk mindkét szakosztálya, a karatésok és az aerobikosok is javában készülnek a versenyekre. A nyári alapozások megtörténtek, jelenleg a technikai, taktikai elemeket gyakoroljuk.

Edzenek a karatésok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az első őszi karate megmérettetés szeptember 26-án lesz Szeghalmon, ahol az utánpótlás, illetve a felnőttek úgynevezett második vonala vesz részt.
– Egyesületünk a tervek szerint 15-20 fővel indul. Október 9-én Orosháza ad otthont egy nemzetközi aerobik versenynek. A nevezések megindultak, reményeink szerint 5-6 ország képviselteti magát, és bízunk abban, hogy az orosháziak dobogós helyezéseket érnek el.
Szintén Orosházán lesz október 16-án nemzetközi karate utánpótlás verseny. Több országból mintegy 300 fiatal méri össze edzettségét nemzetközi bírók előtt. 5 és 18 év közöttiek indulnak, köztük 35-40 orosházi.
A karatésok legfontosabb versenye október 26-án kezdődik. Toscana ad otthont a WTKA szervezésében a világbajnokságnak. A felkészülés jelenlegi állása szerint 8-10 orosházi indul a vb-n.
– Világbajnoki cím esélyes Paksi Lóránt és ifj. Zsiga Zsolt. Az aerobikosoknak október végén lesz még egy országos versenyük Budapesten. Bízunk benne, hogy innen is hoz egyesületünk olyan eredményeket, amire ismét büszkék lehetünk – mondta Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.