- hirdetés -

Inter-City találkozó volt kedden Gyopároson. Az eseményről az alábbi beszámolót kaptuk a helyi Rotarytól.
„Alig egy éve, az elmúlt esztendő nyarán, 73 év elmúltával Orosháza-Gyopárosfürdő adott ismét otthont a Rotary önálló, magyarországi kormányzósága megalakulását követő második konferenciájának.
Fürdőnk varázsa, de lehet, hogy a helyi klub tagjainak vendégszeretete és színvonalas szervező munkája ismét városunkba csalogatta az 1911. Rotary District Dél-magyarországi Régiójához tartozó hét klub vezetőit a soros, úgynevezett Inter-City találkozóra. Kercsmár András kormányzó és Szabó Géza alkormányzó mellett részt vett a regionális találkozón a kecskeméti, kiskunhalasi, valamint a szentes-csongrádi, a hódmezővásárhelyi és a két szegedi klub elnöke, illetve küldöttsége.

Regionális találkozó volt Orosházán (Fotó: Rotary)
Mások is megtisztelték a vendéglátó klub tagságát ez alkalomból. Itt volt például Mátészalkáról Dr. Ungvári Zsigmond leendő kormányzó és felesége vagy az ország másik végéből a Sopron-Pannónia Klub képviseletében Dr. Nagy Anikó. A Szegedi Szent-Györgyi Albert Klub képviselői – valamennyi vendég jelenlétében – megkoszorúzták névadójuk mellszobrát, melyet a helyi klub adományozott a város lakosságának a tavalyi konferencia alakalmával.
A találkozó rövid ismerkedéssel, bemutatkozással, illetve a klubok részéről a tervezett programok felvázolásával folytatódott. Az érdemi tanácskozást követően került sor a „Kormányzói Grillparti” néven meghirdetett, a házigazda Dr. El-Maghraby Tarek klubtagunk által biztosított remek, könnyű nyáresti vacsorára, melyhez a kellemes háttérmuzsikát a hódmezővásárhelyi Dixie Jam Session szolgáltatta a szintén rotarista Hatvani Jenő vezetésével.
Az est hátralévő részében – a programot színesítendő – Könnyű Attila János közelgő „Mesterek nyomában… egy új világ kapujában” című közeledő orosházi tárlatáról is tájékoztatót kaptunk személyesen a művésztől.”
Csongrádi Pál – RC Orosháza

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.