- hirdetés -

Ezen a címen nyílt fotókiállítás a megújult Városházi Galériában augusztus 19-én. A tárlatot a szerbiai Szenttamás város polgármestere nyitotta meg.
Azok a gyerekek mutatkozhattak be fényképeikkel ezen a napon, akik jó tanulmányi eredményeiknek köszönhetően 10 napot tölthettek júniusban az Adriai-tenger partján. Ezt a kirándulást Orosháza testvérvárosa, Szenttamás tette lehetővé.

Branko Gajin nyitotta meg a tárlatot (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A kiállítás megnyitóján Németh Béla polgármester köszöntő szavai után a testvértelepülés polgármestere, Branko Gajin vette át a szót, aki elmondta: azért örül annak, hogy ő nyitja meg ezt a fantasztikus tárlatot, mert meg van arról győződve, hogy az orosházi gyerekek szívből készítették ezeket a fényképeket. Hangsúlyozta, hogy városunk tanulói nagyon jólneveltek, és nagyon szépen viselkedtek a nyaralásuk során. Itt lehetőségük volt arra, hogy megismerkedjenek más kultúrákkal, egy új környezettel, és hogy megtapasztalják, nem a nemzetiségtől függ, hogy egy ember jó vagy rossz, hiszen ez egy egyéni tulajdonság. Szenttamás polgármestere reméli, a jövőben lehetőségük lesz arra, hogy ápolják az Orosházával kialakított jó kapcsolatot, és jövőre is lesznek olyan orosházi diákok, akik ellátogathatnak a montenegrói tengerpartra.

Hirtelen jött jó ötlet

A gyerekek számára is óriási élményt volt ez az utazás. Sokan közülük először látták a tengert, és először jártak külföldön. Rálik Alexandra is így volt ezzel. Ő a Táncsics gimnázium egyik diákja, aki igen sok, montenegrói utazása alatt készített képét állíthatta ki a galériában. Tőle megtudhattuk, hogy a kiállítás ötlete nem előzőleg, csupán a hazafelé tartó úton született meg. Annyira jól érzeték magukat, és annyi emléket szereztek, hogy meg akarták mutatni mindezt a „nagyvilágnak” is. Bár a fotók nem profi gépekkel készültek, de látható rajtuk, hogy megismételhetetlen, örök élményeket ragadnak meg. Így hát érdemes megtekinteni őket a Városházi Galériában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.