- hirdetés -

Hosszú előkészítés és szervezés után összegyűlt a megfelelő számú belépés, így elkezdődhet a szennyvízhálózat bővítése.
A társulat alakuló ülése július 22-én volt a városháza nagytermében, melyen a Szőlő városrész, Rákóczitelep, Szentetornya, Gyökeres és a szórvány utcák érintettjei jelentek meg nagy számban. Ezen a megbeszélésen dőltek el azok a kérdések, amik a társulat megalakulásával kapcsolatosak.

A közgyűlés határozatképes volt
(Fotó: Melega Krisztián)
– Elmondhatom, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott le az alakuló közgyűlés, mely foglalkozott a műszaki és a pénzügyi tartalom ismertetésével. Az alakuló közgyűlés kijelentette szándékát, hogy csatlakozik a már meglévő társulathoz – mondta el Burka László a társulat elnöke.
A tagok meghatározták a fizetési feltételeket is: lakástakarék-pénztár esetén 96 hónapig 1660 Ft/hó összeget kell fizetni, míg LTP-s egy összegbeli befizetés esetén 159 ezer 360 forint a díj. Azon tagok, akik nem kötöttek LTP szerződést, részletekben 2200 forintot fizetnek 96 hónapon át, míg egy összegű befizetésnél LTP nélkül 210 ezer forint az összeg. A gazdasági társaságok és jogi érdekeltek részére 210 ezer forintban határozta meg a közgyűlés a fizetési összeget, melyet három egyenlő részletben törleszthetnek.
– Az alakuló közgyűlés határozatainak meghozatala után azon személyek, akik az érdekeltségi területen nem léptek be a társulatba, illetve nem akarták ezt a beruházást segíteni, azok úgynevezett kényszertagok lettek. Erről hamarosan mindenki értesítést fog kapni. Döntött még az alakuló közgyűlés személyi kérdésekben, így az intéző bizottságba és a felügyelő bizottságba az új területekről 4-4 fő került be. Ezzel az érdekképviselet minden területen megfelelőképpen biztosítva lesz – mondta Burka László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.