- hirdetés -

Július 27-e és augusztus 8-a között Orosháza-Gyopárosfürdő ad otthont az FSR Rádiótávirányítású Motorcsónak Világbajnokságnak. 31 ország 385 versenyzőjét és segítőiket várják városunkba.
A hajómodellező vb-k történetében ez lesz az eddigi legnagyobb világbajnokság – mondta el az OrosCafé.hu-nak Nóbik Gyula.

A modellhajók újra vízre szállnak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az Orosházi Modellező Klub elnökétől megtudtuk, hogy mintegy 800 vendég érkezik a megmérettetésre, az európai országok mellett többek közt Argentínából, Hong-Kongból, az Egyesült Államokból és Új-Zélandról várnak modellezőket. A szervezőkre komoly munka vár a következő hetekben. A pálya kialakítása mellett meg kell oldaniuk többek közt a részvevők elszállásolását is.
A gyopárosi pálya világszerte elismert. Nóbik Gyulától megtudtuk, hogy az Európa-bajnokság után nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, a szaksajtó és a NAVIGA világszövetség is a legjobb véleménnyel írt a gyopárosfürdői rendezésről.
A vb tehát július 27-én indul a tréningekkel, 28-án este 19 órakor Orosháza főutcáján köszönthetjük a résztvevőket, majd 29-én kezdődnek az előfutamok. Ezt követően augusztus 8-ig minden nap versenynap lesz, reggel 8-tól délután 6-ig rendeznek futamokat. A döntőre és az eredményhirdetésre augusztus 8-án kerül sor.

A világbajnokságon orosháziaknak is drukkolhatunk majd. Nóbik Gyula, Végh Sándor és Obuch László képviseli városunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.