- hirdetés -

A Vörösmartysok nemrégiben a hatodik Comenius pályázatot is megnyerték. A résztvevő országok iskolásai ezúttal saját meséjük világába vezethetik be a többieket.
A Vörösmarty Mihály Tagintézmény és a József Attila Székhelyintézmény intézményegysége egyszerre, 2005-ben kezdte meg a nemzetközi pályázatokban való részvételt. Nemrég érkezett a jó hír, hogy a következő tanévben újabb külföldi partnerkapcsolatokat támogató projektekbe kezdhetnek!

Négy országgal a mesék birodalmában

A vörösmartysoknak ez a mostani már a hatodik nyertes Comenius pályázatuk. Jelenleg egy olasz és török kapcsolatra épülő program fut, ezúttal pedig osztrák, észt, bolgár és svéd iskolákkal fognak együtt dolgozni. Az Európai Unió 20 ezer eurós támogatást biztosít a pályázat megvalósításához, melynek címe Once upon a time, vagyis Egyszer volt, hol nem volt. Ez utal a témára is, hiszen a diákok a pályázatnak köszönhetően a mesék birodalmába juthatnak el.
Az öt iskolának több izgalmas feladatot kell majd megoldania. Ilyen például a képregényrajzolás vagy a számítógépes emlékezetfejlesztő játék készítése. Majd a két év lejárta után az iskoláknak saját meséjüket is be kell mutatniuk. Erre Orosházán, a záró találkozón lesz lehetőségük. A Comenius pályázatok között ez a projekt főként azért jelentős állomás az intézmény életében, mert első alkalommal fordul elő, hogy a Vörösmarty tagintézmény nem társult iskolaként, hanem a program fő koordinátoraként vesz részt egy ilyen feladat megvalósításában.
A József Attila székhelyiskola most befejezett projektje után elkezdheti ősztől ötödik és hatodik külföldi programját is, melyek során terv szerint cseh és német, illetve angol, olasz, görög, spanyol, lengyel, román és török partnerekkel tartja majd az intézmény a kapcsolatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.