- hirdetés -

Kispályás labdarúgó bajnoksággal indult a XI. Kardoskúti Falunap szombaton, fergeteges koncertekkel és szabadtéri discoval zárult.
Már hagyomány, hogy minden évben helyet kap a programok között a kispályás foci. Idén sem volt ez másként, szombat reggel 7 csapat részvételével kezdődött a labdakergetés. A kánikula ellenére sokan kilátogattak az általános iskola pályájára, ahol sportszerű küzdelemben végül 1. helyezést ért el a Sógorok csapata (Kardoskút), 2. lett a Sörpatika (Pusztaföldvár) és a 3. helyért járó díjat az Anno Söröző csapata (Orosháza) hozhatta el. A legjobb kapus Prozlik Csaba (Anno Söröző-Orosháza), a gólkirály pedig Szivák László (Sörpatika-Pusztaföldvár) lett.

A kicsik is jól mulattak a falunapon (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Mire a foci véget ért, elkészültek a pörköltfőző verseny finomabbnál finomabb ételei, amelyek elfogyasztásához Pintér Vili és Láda Misi szolgáltatta a zenét. A pörkölteket a zsűri 5 kategóriában értékelte. A legjobb marhapörköltet Varga Róbert és csapata (Orosháza) főzte. Kecskepörkölt kategóriába Kocsány Gábor (Kardoskút) győzött. Birkából Skorka Pál (Kardoskút) főzte a legfinomabbat, míg pacalból Szilasi Pál (Orosháza), őzből dr. Faludi János (Orosháza).
A gyerekeket kézműves foglalkozás, Dili-dal koncert, vidámpark és kirakodóvásár várta. Nagy sikert aratott a vizifoci, ahol védősisakban egy felfújható pályán, hangos nevetések és nagy esések közepette rúgták egymásnak a csapatok a gólokat. Akadt még bőven látnivaló: Nagy Orsolya festménykiállítása, a Tótkomlósi Fúvószenekar és a mazsorett csoport közös produkciója, valamint a mezőkovácsházi DUMA színház is elkápráztatta előadásával a közönséget.
Este a Balkán Néptáncegyüttes fellépése után a Capuccino együttes, Matyi és a Hegedűs, Josh és Jutta, majd Dj Szatmári és Jucus koncertjein már együtt táncolt és énekelt felnőtt és gyerek. Nem maradhatott el természetesen az autogramkérés sem, az énekeseket rajongók hada várta a színpad mellett. A fiatalok nagy meglepetésére Dj Szatmári discoja után még korántsem ért véget az éjszaka, Dj Musztafa keverte a kedvenc retró zenéiket a következő két órában. Mindenki örömére idén kegyes volt az időjárás. A forró nyári napon jó hangulatban, kellemes társaságban és változatos programokon tölthették el idejüket a XI. Kardoskúti falunapra látogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.