- hirdetés -

A Kötélhúzók éjszakáján óriási küzdelmeket láttunk, ahonnan az orosházi rendőrök vitték haza a vándorkupát.
Az Orosháza Fesztivál egyik érdekessége volt az Oros-haza Baráti Kör által szervezett kötélhúzó verseny. Az Árpád-kertben 22 órakor már tolongott a tömeg, hogy lássa a 8 csapat versenyét. Neveztek az Orosházi Rendőrök, a Stipsz – bevetés (rendőrség), a Tibi és bandája (Körös Kommandó Békéscsaba), az orosházi tűzoltók, az OFC és a Rákóczi Vasas focistái, az OFKSE kézilabdázói és a Spartacus birkózói.
A nagyszínpadon volt némi csúszás a programban, ezért a tervezettnél fél órával később indult a show. A szervezők mindenre gondoltak: az elkerített füves rész volt az aréna, ahová egyesével szólították a csapatokat, akik hang- és fény kavalkád közepette futottak be a küzdőtérre. A zászló és síp jelzésre aztán erejüket megfeszítve próbálták meg több-kevesebb sikerrel 2 méterrel arrébb húzni az ellenfelet.

Az Orosházi Rendőrök bizonyultak a legerősebbnek (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor
Ahogy haladt előre a verseny, a közönség egyre hangosabban buzdította a csapatokat. A két négyes csoportból az első kettő jutott tovább. A másodikok – az OFKSE kézilabdázói és az orosházi tűzoltók – hatalmas csatát vívtak egymással. 1-1 után következett a mindent eldöntő harmadik húzás, melyben őrült ide-oda húzgálás után végül a kézisek győztek, így övék lett a 3. hely és ezzel 1 láda sör.
A döntőt nevezhetjük házi döntőnek is, ugyanis két rendőr csapat verekedte el odáig magát. A küzdelem itt is hatalmas volt, feszültek az izmok – a lányok nagy örömére – csikorogtak a fogak, mindenki beleadott apait anyait. Végül az orosházi rendőrök 2-0-ra nyertek a Stipsz – bevetésiek ellen (akik két láda sörrel vigasztalódtak). A győztes minden visz alapon az orosházi zsaruk kapták a vándorkupát, a bográcsoshoz való húsutalvány és a 3 láda sört, melyet elmondásuk szerint egy kerti partin fogyasztanak majd el.

Az Orosházi Rendőrök csapatnévsora:
Pető Krisztián, Papp Péter, Kiss István, Oszadszky Sándor, Ertmann Péter, Ács Szabolcs, Gágyor Mihály

Az OrosCafé.hu – a város történetében először – élőben közvetített több kamerával külső helyszínről. Ha szeretnéd megnézni a közel 1 órás versenyt, akkor kattints ide.
A kötélhúzó versenyt rögzítettük is, így a streamnél jobb kép és hangminőségben is leadjuk majd hamarosan a városi tévében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.