- hirdetés -

Az Árpád-kert pázsitos területén július 9-én este 22 órától fáklyákkal körbezárt „páston” feszülnek majd az izmok, a csendet csak a kötél ropogása töri meg…
Újítás. Ez a szó jellemzi legjobban az Orosháza Fesztivál július 9-i, pénteki estéjét. Ugyanis az Oros-haza Baráti Kör a Kötélhúzók Éjszakájával új színfoltot visz a város és a fesztivál életébe. Emellett mi médiások is újítunk, hiszen Orosházán először, külső helyszínről közvetítünk élőben, több kamerával.

Kötelezd le magad egy estére!

A baráti kör felhívására 8 orosházi csapat jelentkezett: a tűzoltók, a rendőrök, az OFKSE férfi kézisei, az Orosháza FC és a Rákóczi Vasas focistái, a Spartacus birkózói, valamit a rendészeti szakszervezet két csapata. Ebből a felsorolásból is látszik: igencsak izgalmas versenynek nézünk elébe. Mondhatni a vándorkupáért a rendészetiek és sportolók csapnak össze.

Két éve Gyulán az Oros-haza Baráti Kör húzott. Most ők húzatnak (Fotó: Such Tamás)
– Két négyes csoportba sorsoljuk a csapatokat, ahol mindenki-mindenkivel húz egyet. A győztes kap egy pontot, a vesztesnek pedig marad a tapasztalat a következő húzásra. Ha pontegyenlőség alakul ki a csoportban az első két hely valamelyikén, akkor széthúzással döntünk. A csoportelsők az aranyéremért, a csoport másodikok a harmadik helyért küzdenek meg egymással, ám itt már két nyert húzásig tart a versengés – tájékoztat a szabályokról Kálmán László, az egyesület elnöke.

Gyere ki a térre vagy nézd otthon

A hangulatról és a látványról is gondoskodnak a szervezők. Arra biztatunk, hogy péntek este menj el az Árpád-kertbe és buzdítsd a csapatokat. Ha nem tudsz kimenni, akkor sem maradsz le semmiről. A foci VB-n éppen szünnap lesz, de nem maradsz izgalom nélkül, hiszen az OrosCafé.hu élőben közvetíti a kötélhúzást. A Táncsics stúdióval közösen dolgozunk majd a téren 3 kamerával, mely a kötélhúzók mellett nekünk is kihívást jelent, ugyanis Orosházán most először közvetítünk adást élőben külső helyszínről. Tehát július 9-én 22 órától klikk az OrosCafé.hu-ra és élvezd a neten a kötélhúzó versenyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.