- hirdetés -

Hét elején ülésezett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Főként támogatásokról döntöttek.
Simondán Gusztáv elnök elmondta, a roma közmunkások továbbra is rendben végzik munkájukat. Július elsejétől pedig újabb hat roma jut munkához, akik a parlagfűirtásban vesznek részt. Az ülésen szó esett a Kutasi utca 2. szám alatti cigánytelep felszámolásáról is. Lakatos Tibor, a pénzügyi bizottság elnöke örült, hogy végre megszűnt az ottani áldatlan állapot, régóta küzdött ezért.
Az ülésen döntés született arról, hogy 10 százalékkal járulnak hozzá egy roma fiatal béréhez, aki július elsején állt munkába, mint szociális ápoló. Egyéb támogatásokról is döntöttek. 20 ezer forinttal támogatják a július végén, roma felnőttek számára tartandó tábor megrendezését és szintén 20 ezer forinttal segítenek egy hittantábort.
Az ülésen a CKÖ határozatban is megerősítette korábbi bejelentését, mely szerint 20 ezer forinttal támogatják az árvízkárosultakat. Ezzel kapcsolatban elhangzott; tovább folytatják az árvízkárosultak számára az adománygyűjtést. A támogatóktól tartós élelmiszereket, ruhákat, tisztítószereket, bútorokat várnak. Az adományokat a Pacsirta utca 8. szám alatti székhelyükön fogadják.
Aki pénzadománnyal szeretne segíteni a bajbajutottakon, azok felajánlásait a CKÖ bankszámlaszámára várják. OTP Orosháza: 11733041-15346315-04260000. Az adományokat a CKÖ maga szállítja majd el és osztja szét az árvízkárosultak között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.