- hirdetés -

Ma délután ünnepélyes megnyitóval elkezdődik az Orosháza Fesztivál, immár 11. alkalommal. Július 10-ig minden napra kínál szórakozást, művelődési és kikapcsolódási lehetőséget, igyekezve a különböző műfajokkal mindenféle igényt kiszolgálni.
Az igazi közösségi térré vált Árpád-kertben az immár fedett színpadot – méretei miatt is – a karácsonyfa helyén állították fel, ezt a szimbólumot átmentve a nyárba, köré pedig sok ajándékot szervezve. Pusztai Lajos, a művelődési központ ügyvezetője szerint a műsortervben a sokszínűséget tartották az egyik fontos szempontnak, valamint azt, hogy minél több ingyenes program várja a város lakóit.

A fesztivál zászlói (Fotó: Melega Krisztián)
– Idén rövidebb ideig tart a fesztivál – mondja az igazgató, – de a nyár folyamán még két hétvégén szintén ingyenes programokkal várjuk a lakosságot. A kilenc nap alatt délután 5 órakor kezdődnek a műsorok az Árpád-kertben, esténként a József Attila iskola udvarán nagyszínpadi előadások lesznek. Az orosházi nézőkön kívül egyre többen érdeklődnek a kistérségből, valamint számítunk a Gyopároson nyaralókra is, ezzel gazdagítva orosházi tartózkodásukat.
A Puszta ízei cím hogyan jelenik meg a programban?
– A vasárnapi főzőversenyre szép számmal jelentkeztek csapatok, akik a szabad tűzön elkészített ételeikkel mutatják be gasztronómiai jártasságukat, de aki nem versenyez, annak is biztosítunk lehetőséget egy finom ebéd elköltésére. Ezen kívül a hétköznapokon, a téren eredeti orosházi hájas kifli, túrós lepény kapható majd, a testvérváros Tusnádfürdőről erdélyi kürtőskalács, valamint flekkensütés és csapolt sör is vár mindenkit.
A változékony időjárás hogyan befolyásolja a programokat?
– Eső esetén minden rendezvényt beviszünk a művelődési házba, úgy készültünk, hogy termeink ebben az időszakban rendelkezésre álljanak, de bízunk a jó időben. A fesztivál idejére a környéken lakók türelmét kérjük előre is, és megértésüket köszönve hívjuk őket a programokra.
A nagyszínpadot idén a városüzemeltetés szakemberei állították fel, a nézőteret, hang- és fénytechnikát a Békés Megyei Jókai Színháztól bérlik. A nézőtér 370 férőhelyes, pótszékezhető, az előadások előreláthatólag közel telt házzal mennek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.