- hirdetés -

Három orosházi fiatal vesz részt a kemény edzőtáborokban, a világversenyekre készülnek.
Kiss Gergely, Kránitz Adrián és Szél Dávid – az Orosházi Spartacus Birkózó Klub tagjai közül ők hárman vesznek részt jelenleg a válogatott edzőtáborokban.
Szél Attila, a klub elnöke elmondta, hogy május 31-én indult a junior felkészítő tábor. Idén ugyanis Magyarországon rendezik meg a junior vb-t, melyre közös felkészülést valósított meg a szövetség, ahol a kadetek, a juniorok és a felnőttek is részt vettek.
Az orosházi egyesületből három birkózó képviselte városunkat: 96 kg-ban Kiss Gergely felnőtt szabadfogású válogatott, 76 kg-ban Szél Dávid szabadfogású ifi válogatott és 58 kg-ban Kránitz Adrián kötöttfogású ifi válogatott.
Szél Attila hozzátette: május 31-től a múlt héttel bezárólag a junior edzőtábort tartották Tatán, július 5-től 31-ig pedig Jászapáti, Budapest és Tata lesznek a felkészülés következő állomásai. A kadetek az Európa-bajnokságra edzenek, ami Szarajevóban lesz, Kiss Gergely pedig már a jövő évi világversenyekre készül.
Napi három edzés várt a tatai tábor résztvevőire – tudtuk meg Szél Dávidtól. Elmondta, hogy reggel 7-kor indult a munka, majd délelőtt és délután is voltak edzések. A táborban mintegy 100-an vettek részt, együtt készültek a különböző szakágak.
Kránitz Adrián szerint is nagyon jó edzések voltak, alapozó és technikai munka egyaránt jellemző volt. Az orosházi birkózó hozzátette, jól sikerült a munka, nagyon sokat fejlődtek.

Kránitz Adrián az elmúlt hétvégén harmadik helyet szerzett Szabadkán. 15 ország részvételével egy nemzetközi FILA versenyt rendeztek, melyen a kadet kötöttfogású magyar válogatott tagjaként ott volt az Orosházi Spartacus kiválósága is. Kránitz Adrián 58 kilogrammban a harmadik helyen zárt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.