- hirdetés -

Gyopároson a város köztisztviselői – július 1-jén, a köztisztviselők napján-  megismerhették egymás közvetlenebb, vidámabb arcát is. A játékos vetélkedő és közös fürdőzés mellett többen elismerő oklevelet vehettek át.
Július elseje a köztisztviselők napja. 1997 óta a közhivatalnokok számára ez ünnepnap, munkaszüneti nap. A kezdeményezés a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetétől (MKKSZ) származik.
Az orosházi közhivatalnokok felhőtlen kikapcsolódásának Gyopárosfürdő adott helyet. Több mint 250 ember, köztük a már nyugdíjba vonult köztisztviselők, valamint családtagok gyűltek össze a strandon. A szellemileg – és sokszor lelkileg is – megterhelő munka után végre igazi szórakozás várt minden megjelentre.

Elismerés a sok éves munkáért

Július 1-jén egy kis időre elfelejthették a pályázatokat és a jogszabályokat a hivatali dolgozók. Gyopároson a program délelőtt 9-kor kezdődött. Benkő Ferenc fürdőigazgató, Németh Béla polgármester és Hegedűsné dr. Hegedűs Mária címzetes főjegyző köszöntő szavai után közel húsz köztisztviselő kapott elismerő oklevelet eddigi áldozatos munkájáért. Majd az MKKSZ Polgármesteri Hivatal Alapszervezete osztotta ki az év szakszervezeti dolgozójának járó címet, melyet Gyuricza Lászlóné, ifj. Haklik Józsefné, Irimiás László vehettek át. A hosszú ideje tagsággal rendelkezők is elismerésben részesültek, így emléklapot vehetett át Blaskóné Tószeczki Izabella, Kovács Károly, Kustánczi Lajosné és Vargáné Szluka Izabella is.

Az okmányiroda csapata vetélkedő közben (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Versenyszámok földön, vízen

Majd kezdetét vette a játékos vetélkedő. Hét csapat hat versenyszámban mutatta meg képességeit többek közt evezésben, képkirakóban, vagy az Activityből jól ismert mutogatásban. Emellett a versenyzőknek vaktérképet kellett kitölteniük , valamint logikai játékokat kellett hol szétszedniük, hol összerakniuk. A sok nevetés és izzasztó verseny után eljött az ebéd ideje. Bográcsban készült finomságokkal koronázták meg a napot a programon résztvevők.
Mészáros Tünde, az okmányiroda vezetői engedélyi ügyintézője elmondta, a fárasztó hétköznapok mellett nagyon nagy öröm ez a rendezvény a köztisztviselők számára, amit Gyopárosfürdőn, gyönyörű környezetben tölthetnek el.
– Ez a nap egy jól kihasznált szabadnap, bár mi ezt idén is, mint minden évben, pótoltuk. Ez egy csapaterősítő program, ami nekünk, az okmányirodában dolgozók számára azért is fontos, mert itt együtt lehetünk a tőlünk épületileg elszeparált városházi kollégákkal.
A nap fontosságáról hasonlóan vélekedik Varga Endre, a polgármesteri Hivatal vezető tanácsosa is:
– Nagyon jólesik nekünk, hogy van egy ilyen nap, amikor megköszönik és elismerik munkánkat. Ilyenkor összejövünk a kollégákkal, és kötetlen beszélgetéseket folytatunk. Úgy gondolom, hogy ha közvetlenebbül is megismerjük egymást, akkor ez a hétköznapokban, a közös munkában is sokat segíthet.

Törzsgárda emléklapra jogosultak:
10 év után: Csupáné Kiss Mária Tünde, Deákné Kapás Edit, Olaszné Kovács Erika, Pál Istvánné, Kora Szilvia, Ráczné Szabó Emese, Mák Szabolcs, Temesvári Zsolt, Kóbori-Kovács Márk, Szilasi-Horváth Tiborné, Gabnai Andrea, Gyuricza Lászlóné, Tatainé Tóth Tünde
15 év után: Hegedűsné dr. Hegedűs Mária, Blaskóné Tószeczki Izabella, Simonné dr. Kürti Katalin, Szalai Erika
20 év után: Pergely Olga

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.