- hirdetés -

Nappal és éjszaka összesen 8 csapat mérkőzött meg a gyopárosfürdői pályákon.
3 nap, 8 csapat, izgalmas mérkőzések – ez címszavakban a hétvégi strandkézilabda torna. Orosháza-Gyopárosfürdő adott otthont péntektől vasárnapig az idei év első EBT (European Beachhandball Tour) tornájának. Az AXA támogatásával létrejött megmérettetésre 4 férfi és 4 női csapat nevezett.
A szervezőktől megtudtuk, hogy többek közt Budapestről, Szegedről és Szekszárdról érkeztek strandkézilabdások. Bődy István, a Beach Sport Events Kft. ügyvezetője, a program szervezője az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy a torna egy három éve tartó rendezvénysorozat, az európai strandkézilabda kupa egyik állomása. A szakember szerint a strandkézilabda egyre népszerűbb hazánkban, az elmúlt öt évben egyre gyakoribbak az ilyen tornák. Idén is lesz hat, ehhez hasonló megmérettetés.

A homokban mások a szabályok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A sorozat folytatódik

Az érdeklődők megtapasztalhatták a hétvégén, milyen egy éjszakai strandkézilabda meccs, villanyfénynél is játszottak a csapatok. Benkő Ferenc, a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy hároméves keret-megállapodást kötöttek a szervezőkkel, mely szerint 2012-ig minden évben megrendezik Gyopároson ezt a nagyszabású kupát. Hozzátette, a gyopárosi pálya kapcsán nagyon pozitív visszajelzések érkeznek. A lelátó igen egyedivé teszi az egész országban.
A vasárnap kora délutáni eredményhirdetésen kiderült, a férfiak mezőnyében az AXA Beach Stars Budapest BHC csapata lett a legjobb, míg a nőknél az OVB Beach Girls vitte el a pálmát.
A strandkézilabda szezon folytatódik Gyopárosfürdőn. Júliusban OVB kvalifikációs tornának ad otthont városunk, melyre hazai csapatokat várnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.