- hirdetés -

Ismét hangos a posta környéke, ugyanis a tavalyi sztrájk után újabb postai dolgozóknak szűnt meg a munkaviszonya.
Az orosházi postán hosszú ideje feszült a helyzet egyes volt dolgozók és a posta vezetője között. A korábban sztrájkoló, majd kirúgott de bíróság útján – igaz még nem jogerősen – visszahelyezett postások szerint a postahivatal vezetője megtorlásként le szeretné fejezni az orosházi postás szakszervezetet. A postavezető ezzel szemben azt állítja, hogy ő mindenben szabályosan járt el, egyébként pedig a szakszervezetiek minden döntésébe belekötnek.
Az újabb téma, hogy racionalizálás címen három dolgozótól vált meg a napokban az orosházi posta. Közülük ketten nem vitatták a leépítést, egyikük viszont – Hegedűs Zoltán – szeretne visszakerülni korábbi munkahelyére. Érte volt kollégái emelték fel szavukat.
Hogy mi erről a szakszervezet és a postavezető véleménye az Orosházi Városi Televízió anyagából kiderül.
httpv://www.youtube.com/watch?v=Uognifpnh1g&feature=player_embedded

Kocsmai szakszervezet?

Az interjú közben Csordás Gyula kifejtette azon véleményét, miszerint őt személyesen támadják a korábban elbocsátott dolgozók. Csordás szerint az első fokon pert nyert postások másodfokon biztosan veszíteni fognak, hiszen már maga a szakszervezet is jogszerűtlenül működik Orosházán.
– A munkaügyi bírósági tárgyaláson kellett volna becsatolniuk egy szakszervezeti alapító okiratot. Orosházán a Kézbesítők Szakszervezete egy szomszédos kocsmában alakult, ellenben a jegyzőkönyv azt tartalmazza, hogy ez az Orosháza 1-es Posta által biztosított helyiségben valósult meg. Tőlem helyiséget nem kértek erre a célra, egyébként kaptak volna. Ebből mindenki levonhatja, amit szeretne.
Az ügyben telefonon kerestük meg Szombati Ferenc ügyvivőt:
– Mi nem szakszervezetet alapítottunk, hanem a Kézbesítők Szakszervezetének Orosházi Alapszervezetét. A bíróság által kért jegyzőkönyvet becsatoltuk, ezt pedig a bíróság el is fogadta. Nem hiszem, hogy Csordás úr felülbírálhatja a bíróság döntését – reagált a szakszervezet ügyvivője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.