- hirdetés -

Az Eötvös iskolából Fésűné Bálint Gizella tanárnőtől kaptuk a tanévzáróról az alábbi beszámolót:
Az iskola június 15-én, kedden 18 órakor a sportcsarnokban rendezte tanévzáró ünnepségét, a rákóczitelepi diákok és nevelők is itt búcsúztatták a tanévet. Pusztainé Szabó Margit főigazgató, majd Mucsi Ágnes igazgató tanévzáró beszéde után az elismerések átadása következett.
Magas színvonalú nevelő-oktató munkája alapján az intézmény legmagasabb elismerését, a 2009/2010. tanév pedagógus Eötvös-díját Jancsurákné Juhász Erika tanítónő kapta.  A tanulói Eötvös-díjra  Arany Viktória 8. a osztályos tanuló vált méltóvá kitűnő tanulmányi eredménye, példamutató magatartása, szorgalma, az úszás sportban elért kimagasló eredménye elismeréseként.
„ Az év tanulója” kitüntető címet az 5-6. évfolyamon Ujj Gréta (6. a), a 7-8. évfolyamon Tobak Myrtill 8. c osztályos rákóczitelepi tanuló kapta.
Tanulmányi és sportversenyeken kimagasló eredményt elért 39 diák nevelőtestületi dicséretben részesült. 40 kitűnő tanuló az igazgatónőtől vehette át bizonyítványát. A Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézet Országos Központja által meghirdetett Kutató gyerekek tudományos konferenciája című, felmenő rendszerű komplex tanulmányi versenyre 5 pályamunka készült különböző tudományterületeken, és szerepelt kiváló eredménnyel. Tobak Myrtill és Zvolenszki Nóra országos 3. helyezetteknek Mucsi Ágnes igazgatónő  nyújtotta át az elismerő oklevelet. Ezután az iskolában működő alapítványok jutalmazták a különböző tantárgyi  területeken legjobban teljesítő 12 tanulót.

Az iskola legjobbjait díjazták (Fotó: Pirer Katalin)
Az iskola legjobbjait díjazták (Fotó: Pirer Katalin)
A testnevelés és sporttagozatos iskolában megkülönböztetett tisztelet jár a sportolóknak. Az Eötvös Diák- és Pedagógus Sportegyesület „ Jó tanuló, jó sportoló” díját  Telek Klára 8. b osztályos tanuló érdemelte ki jeles  tanulmányi eredményéért és a kézilabda sportban nyújtott országosan is kiemelkedő teljesítményéért. 16 tanuló részesült még a sport alapítvány elismerésében.
Az iskolával együttműködő sportegyesületek, az  Orosházi Kézilabda Sport Club, az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület, a Spartacus Birkózó Klub, a Kazszer Tenisz Klub  is jutalmakat adott az arra legérdemesebb pedagógusoknak és diákoknak.
Befejezésül egy első osztályos kisdiák, Patyi Ákos vakációra hívó verssel zárta a tanévet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.