- hirdetés -

Orosházán több mint 300 gyermek étkezhet ingyen a nyári szünidőben. Az önkormányzat mintegy hétmillió forintot kapott e célra.
Az ingyenes étkeztetés megvalósítására a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 11/2010. (IV.20.) rendelete teremt lehetőséget, mely meghatározza, hogy a települések hány főre vehetik igénybe a támogatást, továbbá azt is, hogy az egy gyermekre jutó napi összeg 370 forint. Békés megyében összesen 115 millió forint támogatás áll rendelkezésre, melyből több mint hatezer – rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő – gyermek ebédelhet ingyenesen a szünidőben.

Ebéd vagy élelmiszercsomag

Orosházán 356 gyermek számára 54 munkanapon át, azaz június 16-tól augusztus 31-ig biztosított az ingyen étkezés. Az önkormányzat a megvalósításra mintegy hétmillió forintot kapott. Dénes Tünde, a népjóléti és szociális osztály szociálpolitikai csoportvezetője elmondta, a gyerekek étkezését kétféle módon oldják meg. A belvárosban élő 253 gyermeknek a Gyermek- és Diákélelmezés biztosítja az ebédet, a külterületeken élő 103 gyermekhez pedig tartós élelmiszerekből álló csomagot juttatnak el.
– A támogatott gyerekek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak köréből kerültek ki, a Kistérségi Gyermekjóléti Központ munkatársainak javaslata alapján. Sajnos valamennyi rászoruló gyermek ingyenes étkeztetését a vakáció idejére nem tudjuk biztosítani, de amint lehetőség nyílik rá, azaz pluszforrást kínál a szakminisztérium, további igényekkel élünk majd, hogy ezzel is támogatni tudjuk a nehéz körülmények között élő gyerekek étkeztetését – hangsúlyozta Dénes Tünde.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.