- hirdetés -

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány Orosháza Város Önkormányzatával közösen 2010. június 22-én 17 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében Kistérségi Vállalkozói Fórumot szervez, amelyen tevékenységükről, annak új elemeiről adnak tájékoztatást egy-egy település vállalkozóinak, a vállalkozások vezető munkatársainak.
A részletekről Németh Béla polgármester, a Kistérségi Társulás elnöke adott tájékoztatást.
– Legfőbb törekvésünk, hogy elősegítsük minél több kistérségi vállalkozás fejlődését, versenyképességének növelését. Kiemelt célunk, hogy a megyei vállalkozások termékeinek és szolgáltatásainak piacra jutását a lehető legköltséghatékonyabb módon segítsük. Jelen gazdasági helyzetben nem csak mi, de a Békés Megyei Önkormányzat is szükségesnek érzi a megyében gazdasági tevékenységet folytató kis- és középvállalkozók támogatását, az ő partneri segítségükre is nagy szükség van. A Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Program (NGP) részeként, tavaly februárban jött létre egy munkacsoport, mely a megyei vállalkozók termékeinek, szolgáltatásainak piacra jutását kívánja segíteni.
Milyen módon, hogyan történik ez a segítség?
– A hitellehetőségeken túl a Magyarországon egyedülálló projekt napjaink legköltséghatékonyabb piacbővítési lehetőségét kínálja a békés megyei vállalkozások számára. Az Internetes vásárlás egyre inkább teret hódít, és a webáruházban történő értékesítés sokkal hatékonyabbá teszi a termékek, szolgáltatások piacra jutását. Éppen ezért jött létre a megyei önkormányzat támogatásával a www.termekpiac.com internetes hírújság. A programhoz olyan Békés megyében bejegyzett cégek, intézmények, alapítványok, szervezetek, jogi személyek csatlakozhatnak, akik interneten szeretnék termékeiket, szolgáltatásaikat értékesíteni.
Milyen előnyökkel, illetve milyen költségekkel jár ez a csatlakozni szándékozó vállalkozások számára?
– A programban részt vevő Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány (BMVA) által működtetett internetes hírújságban lehetőség van cégek bemutatkozására, így a megyei cégek az internet adta lehetőségeknek köszönhetően a világ minden pontjára eljuttathatják üzenetüket. A webáruházban való megjelenés a Békés Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyenes. Fórumunkra minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.