- hirdetés -

A hétvégén bármilyen képzőművészeti ágban tevékenykedő fiatal és idős megmutathatta tehetségét az Orosházi Festők műtermében.
„Mutasd meg egy festményed, alkotásod!” címen június 13-án nyílt napot szervezett az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület az Orosházi Festők műtermében. F. Varga Mária, az Orosházi Festők Csoportjának tagja elmondta, az egyesület avval a céllal valósította meg ezt a programot, hogy a képzőművészetet szerető és a művészettel foglalkozó embereket közelebb hozzák egymáshoz. Emellett bíztak abban, hogy az egyesületi tagok mellett ezzel a nappal felkeltik az olyan emberek figyelmét is, akik nem voltak még ilyen rendezvényen.
A nyílt napon mintegy 30 fő jelent meg, köztük az Orosházi Festők Csoportjából Horváth János, Györffy Orsolya, Mezei Fehér Judit, Kohut Béla, és F. Varga Mária. A résztvevők életkorát tekintve igen változatos volt a felhozatal, ugyanis 27 évestől 80 éves korig jöttek alkotók.

A villámtárlat nagy sikert aratott (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A villámtárlat nagy sikert aratott (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tárlat a szabad ég alatt

A szervezők a beérkezett munkákat a műterem udvarán székeken, rajzbakokon, festőállványokon állították ki, és mivel sokan több munkával érkeztek, így egy valóságos kamarakiállítás valósult meg ezen a délutánon. A műfajok sokszínűségében is bővelkedett a tárlat. Olajképek, grafikák, akvarellek, sőt fafaragások, gipsz-szobrok, rézdomborítások és különleges varrott képek is kikerültek a nézőközönség elé.
F. Varga Mária köszöntő beszéde után maguk az alkotók kaptak lehetőséget arra, hogy bemutassák a megjelenteknek kiállított munkáikat. Ezt követően kötetlen beszélgetés formájában telt a délután, ahol megtekinthették, valamint értékelhették is egymás műveit a programon résztvevők, evvel is segítve egymást a további alkotásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.