- hirdetés -

Szent Iván-éji mulatság lesz június 19-én a múzeumban! Este hattól éjjel fél 1-ig számos program vár téged, kedvesed és barátaidat! Az OrosCafé.hu és az Orosházi Élet olvasásával pedig még kedvezményt is kaphatsz a finom falatokra.
Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éjjele, amiről úgy tartják, varázslatos, mert szinte minden megtörténhet és bármilyen kívánságunk teljesülhet. Ezen a napon, június 24-én a nyári napfordulót ünnepeljük.

Este a Mentés Másként együttes ad koncertet
Este a Mentés Másként együttes ad koncertet
Orosházán a Szántó Kovács múzeumban június 19-én este 6-tól éjjel fél 1-ig Szent Iván-éji mulatságot tartanak. Az intézményben ez az év legnagyobb rendezvénye, mely mindig nagy sikert arat – tavaly mintegy ezer ember vett részt rajta. Ezért idén is nagyon készülnek a szervezők, a múzeum dolgozói, hogy legalább akkora érdeklődés és olyan jó hangulat legyen, mint az elmúlt években.
A rendezvényen fellép a Best Dance Company, lesz játékos vetélkedő, játszóház – melyen szerelemmel kapcsolatos tárgyakat készíthetnek a gyerekek -, arcfestés, kirakodóvásár és kézműves bemutató is. Lehetőség lesz kovácsolásra, íjászatra, valamint a csalikorsó és a malomkő kipróbálása is.

Mire képes egy szerelmes ifjú?

A bátrabbak nyolc állomásos akadályversenyen vehetnek részt. A verseny „története” egy mesére van felfűzve, melynek lényege, hogy egy szerelmes ifjúnak különböző próbatételeket kell kiállnia, hogy eljuthasson kedveséhez és megkérhesse a kezét. A 19.30-tól induló bátorságpróbára a legalább két fős csapatok a helyszínen jelentkezhetnek.

Este 8 és 9 óra között a szegedi Mentés Másként Trió lép fel. Koncertjüket táncház követi, melyet a zenekar vezet. 23.30-tól fáklyás vonulás, éjfélkor tűzugrás lesz, melynek alapja a tűz gonoszűző erejébe vetett hit.

A mondák szerint a tűz szerepe az is, hogy megnyissa a világok közti kapukat. A másik fontos eleme a Szent Iván-éji tűznek a tisztítás, gyógyítás, hiszen a tűz egészségvarázsló szereppel is bír. Szent Iván-éjjelén sok helyen szertartásos örömtüzeket gyújtanak, melyeknek csodás erőt tulajdonítanak.

Iván bankó a kedvezményért!

Étel és ital is bőven jut annak, aki ellátogat a múzeumba ezen az éjszakán! Finom magyaros, sőt orosházi ízek várják az érdeklődőket, melyekre még kedvezményt is kaphatnak!

Klikk a bankóra, töltsd le, nyomtasd ki és fizess vele a múzeumban
Klikk a bankóra, utána klikk a jobb egérgombra és itt is "mentés másként". Töltsd le, nyomtasd ki és fizess vele a múzeumban (.jpg)
Ennek érdekében gyűjtsd az OrosCafé.hu és az Orosházi Élet lapjain megjelenő Iván bankót, melyeket a helyszínen finom falatokra válthatsz be. Vásárláskor 100 Ft kedvezményt kap az ételekből az, aki magával viszi az újságból kivágott vagy az OrosCafé.hu oldaláról kinyomtatott Iván bankóját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.