- hirdetés -

A Könd utcai óvodában június 4- én tartották az iskolába menő gyermekek ballagási ünnepségét.
Egy kis izgalom után, melyet az esős idő okozott, sikerült minden, előre eltervezett programot megvalósítani. A 26 ballagó gyermek, tánccal, dalokkal és versekkel készült az ünnepségre.
A táncot Halász Éva néptánc oktató koreográfiája alapján Tarné Kiss Hajnalka tanította be. A tánclépéseket Gryllus Vilmos népdalaiból összeállított dalokra építették fel. Csodálatos volt látni tánc közben a gyerekek arcán tükröződő büszkeséget és boldogságot. A dalokat és a verseket a csoportvezető óvónők segítsége után a gyerekek önállóan adták elő, melyek egyéniségüket tükrözték, beleszőve az óvodában eltöltött szép évek emlékeit.

Ballagás a szeretett oviból (Fotó: Irimiás László)
Ballagás a szeretett oviból (Fotó: Irimiás László)
A telephely-vezető Csepreginé Halász Andrea ballagókhoz intézett köszöntése után a Szülők Közössége nyugdíjba vonulása alkalmából virággal kedveskedett az óvodák vezetőjének. Fekécs Istvánné rövid visszaemlékezésében összefoglalta, hogy egy idő után, mindenki életének egy állomásához érkezik:
– Ti készültök az iskolába, én pedig nyugdíjba – fejezte be rövid összefoglalójában az óvodavezető
A közös ünneplés után a nagyok elballagtak virágokkal, tarisznyákkal a jól ismert falak közül, majd mindenki egyéni búcsújára került sor a csoportokban. A Garfield csoport hagyományaihoz tartozik, hogy az óvó nénik a ballagó gyerekeknek verseket írnak, amit személyesen felolvasva adnak át. Ezek a versek tükrözik mindannyiuk egyéniségét, mentalitását, temperamentumát és jókívánságait az iskolás évekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.