- hirdetés -

Dr. Kardeván Endre országos főállatorvos, államtitkár is részt vett a II. Libamájfesztiválon, melyen minden rekord megdőlt.
– A libamáj hungaricum, ezért is tartom nagyon fontos rendezvénynek ezt a fesztivált. Úgy látom, hogy a szervezők elegánsan oldották meg a fesztivál lebonyolítását, részben azért is, mert meghívták a Négy Mancs állatvédő alapítványt. Ez a kapcsolat azt hiszem, külön kedvez majd a baromfiágazatnak. Nagyon remélem, hogy a libamáj presztízsét is visszahozzák az olyan jellegű kezdeményezésekkel, mint a libamájfesztivál. Ha ez folyamatossá válik, akkor egyre nagyobb híre lesz mind a libamájnak, mind a fesztiválnak, ami nagyon fontos.
Az államtitkár hangsúlyozta, a szervezés és a programok is fantasztikusak. Jóllehet csak nézőként, megfigyelőként van jelen,-tehát a programokon nem vesz részt-, de a látottakkal nagyon elégedett. Végül azt kívánta, hogy a jövőben is ilyen színvonalas rendezvény legyen ez a fesztivál.

Németh Béla polgármester vezette körbe Kardeván Endre államtitkárt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Németh Béla polgármester vezette körbe Kardeván Endre államtitkárt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Rekordok a fesztiválon

A II. Libamájfesztivált eredményesnek és sikeresnek értékelték a szervezők is. A sajtóközleményből kiderült, sorra dőltek meg a rekordok. A három nap alatt 17 ezren látogattak ki a rendezvény helyszínére és 1200 kilogramm magyar libamáj fogyott. A libaolimpián a libahajtás rekordja is megdőlt: Fábián László olimpiai bajnok öttusázó és csapata mindössze 1:07 alatt terelgette a 12 méteres akadálypályán a 10 VIP libát.
Idén már négy étterem, 17 féle recept alapján tálalta a libamáj ínyencségeket- köztük a spárgás libamáj rizottót, vargánya gombás libamáj terrint, lilahagyma lekvárral és a magyaros libamájat- mindezeket kiváló minőségű Tokaji borok társaságában.

A jövő

2011-ben biztosan lesz újra Libamájfesztivál- ígérik a  szervezők, sőt azt is, hogy nemzetközi résztvevőkkel és szakmai előadókkal színesítik a rendezvényt. Dr. Dancsó József alpolgármester kiemelkedően eredményesnek és városmarketing szempontból megkerülhetetlennek tartja a fesztivált, hiszen – mint mondta – Orosháza a libamáj fellegvára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.