- hirdetés -

Június elsejével megkezdődtek a felújítási munkálatok az Ifjúság úti óvodában. Szeptembertől újult külsővel várja az apróságokat.
Egy héttel ezelőtt az Ifjúság úti ovisok kíváncsian szemlélték, vajon mi történik kedvenc óvodájukkal. Annyit láttak csak, hogy napról napra kevesebb bútor veszi őket körbe és a játékok is jócskán megfogyatkoztak. Az óvoda dolgozói a szülők segítségét is igénybe véve folyamatosan ürítették ki az épületet, hogy a felújítás kezdetére már ne akadályozza semmi a szakemberek munkáját.
A beruházás költsége 26 millió forint, melyből közel 20 milliót pályázaton nyert az önkormányzat. A 35 évvel ezelőtt épült óvodára már igazán ráfért a felújítás. Hiányos parketta, csöpögő radiátorok és huzatos ablakok mellett zajlott az óvodai nevelő munka az elmúlt néhány évben. A  felújítás keretében többek közt korszerűsítik a fűtést, az elektromos hálózatot, kicserélik a nyílászárókat, felújítják a vizesblokkokat és szigetelnek is. A felújítási munkálatokat az Iványi Építőmester Kft. végzi.

A vizesblokkok is teljesen megújulnak az épületben (Fotó: Melega Krisztián)
A vizesblokkok is teljesen megújulnak az épületben (Fotó: Melega Krisztián)
Csizmadia László építésvezető elmondta, hétfőn átvették az épületet, a homlokzati nyílászárók cseréjével kezdik a munkálatokat. A cég az óvodával párhuzamosan az Eötvös iskola felújítását is végzi, azonban ez egyáltalán nem okoz fennakadást.
– Mindenképpen szeretnénk tartani a határidőt, így várhatóan két hónap alatt végzünk az óvoda korszerűsítésével – hangsúlyozta Csizmadia László.
Azok a gyerekek, akiknek szülei kérték az óvodai ellátást, a Könd utcai óvodába járnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.