- hirdetés -

A nyolcadikosok múlt hétvégi ballagásával a tanításnak is vége az Eötvös iskolában.
A nagyszabású felújítási munkálatok miatt kellett rövidebbre szabni a tanévet. Mucsi Ágnes igazgató elmondta: erre már ősszel készültek, úgy írták meg a munkaterveket, hogy június 1-re át tudják adni a kiürített épületet.
Az utolsó tanítási napon (múlt pénteken) érdekes kettősség jellemezte az iskolát: dobozokkal jövő-menő emberek, amolyan „festés előtti” állapot, miközben a ballagásra készülő nyolcadikosok egy-egy szál virággal kerestek tanárokat, hogy elbúcsúzzanak, megköszönjék az elmúlt évek munkáját. A megkérdezettek szerint a város éves doboztermését megtöltik mindazzal, ami az elmúlt 24 évben a mindennapok kelléke volt, és nem selejtezték le.

Az iskola immár kívül-belül építési terület (Fotó: Melega Krisztián)
Az iskola immár kívül-belül építési terület (Fotó: Melega Krisztián)
Az iskolát közel negyed százada építették, azóta nem szépítettek, javítottak jelentősen rajta, most mindenki örömére zajlanak a felújítási munkálatok. Még akkor is, ha az elmúlt két hónapban közel sem voltak ideálisak a körülmények emiatt a tanításra. De mindenki tudja: jobb lesz ősszel, amikor szinte új iskola várja vissza a szünetről érkezőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.