- hirdetés -

Ezekről a témákról kaphattak felvilágosítást a GYIÖK és a Mi-Értünk jóvoltából a város fiataljai.
Május 28-án a GYIÖK szervezésében „RAPID napon” vehettek részt az orosházi általános- és középiskolák diákjai, valamint a város fiataljai. A RAPID szó kezdőbetűiből adódó témák: a rongálás, AIDS, pia, illegalitás és a drog.
Délelőtt két helyszínen folyt a rendezvény: az önkormányzat épülete mögött az általános iskolások számára, a Táncsics gimi parkolójában pedig a gimnazistáknak szerveztek programokat az ifjúsági önkormányzat tagjai, képviselői, valamint a Mi-Értünk Egyesület munkatársai. A két csapat délután pedig együtt dolgozott tovább az Árpád kertben. Ekkorra már a rendezvény mindenki számára nyitottá vált.

Mindig van visszaút (klikk a képre) Fotók: Kálmán László
Mindig van visszaút
(klikk a képre) Fotók: Kálmán László
A megvalósításban a GYIÖK-öt a DARIT (Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács) segítette, ugyanis az általuk kiírt pályázatra jelentkezett a helyi ifjúsági önkormányzat. Palócz Adrienn és Magonyné Urbán Zsuzsa munkájának köszönhetően nyertek is ezen a pályázaton az orosháziak, így meg tudták szervezni városunkban is a RAPID-ot.

Beszélgetések, TOTÓ és graffiti

A GYIÖK mellett az orosházi Mi-Értünk Egyesület munkatársai is kinn voltak a rendezvényen együttműködő partnerként. Az egyesület szenvedélybetegekkel foglalkozik.
– Hoztunk szóróanyagokat, illetve vannak gondolatébresztő idézeteink is, amiket véletlenszerűen kihúzhatnak az idelátogatók. Vannak totóink is, amik az alkohollal, a droggal, a cigizéssel és a füvezéssel kapcsolatosak. Ezeket ki lehet tölteni, és így is sok információt lehet ezekről a témákról szerezni. Emellett természetesen beszélgetések folynak ennél a standnál– mondta Osváth Eszter.
A résztvevőknek lehetőségük volt egy-egy a témához illő graffitit is elkészíteni. Ezeket a „képeket” a szervezők örökbe adják azoknak a szervezeteknek – többek közt a DARIT -nak – akik hasonló véleményt osztanak a szenvedélybetegségekről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.