- hirdetés -

Elballagtak a rákóczitelepi iskola 80. tanévében végzett diákok. A május 29-i  ballagásról Bárdos Zsuzsa, az iskola tanára, az alábbi beszámolót küldte.
„A rákóczitelepi iskola 80. tanévében végzettek május utolsó szombatján vettek búcsút alma materüktől. „Ne kérdezd, hol kel fel a Nap, gondold, hogy ott, ahol te vagy” – biztatták őket az alsóbb évesek.
A nyolcadikosok nemcsak tanáraikra, szüleikre, szeretteikre, fiatalabb társaikra gondoltak, de koszorút fontak azokért is, akik velük ünnepeltek az égben, akiknek szellemét őrizgetik, akik elzárkóznak a jótól, s nem is értenének a szóból, s azokért is, akik egyedül ülnek a járdán, kikre család, gyermek rég nem vár már.

Elballagtak a "vén" diákok (klikk a képre) Fotók: Pirer Kata
Elballagtak a "vén" diákok (klikk a képre) Fotók: Pirer Kata
Minden ballagó megszólalt; hol könnyeket előcsalogatván, hol nevetést fakasztva szavaival. Borbély Renáta, Csőke Pál, Éliás Viktória, Farkas Krisztián, Héjja Pál, Kolompár Angéla, Mucsi Nikolett, Papp Zsanett, Piti Rebeka, Tobak Myrtill, Török Márk számára utoljára szólalt meg az általános iskola csengője.
Szép emlékeik közé sorjázott a hetedikesek útravalója a nagy változás előtt. Kívánva, hogy minden reggelüknek meglegyen az öröme, estéiknek a biztatása, hogy később is találják meg a helyet, ahová hazamehetnek, ahol érkezésük ünnep. Miként a helybélieknek is az lesz, amikor visszalátogatnak iskolájukba, Rákóczitelepre.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.