- hirdetés -

Hat orosházi tűzoltó hat napon át segítette az árvízi védekezést Sajóecsegen és Edelényben.
Mint ahogy arról már beszámoltunk, orosházi tűzoltókat is kivezényeltek az árvíz elleni védekezésre az elmúlt héten. Tartalék fecskendővel, szivattyúval, gumicsizmával, védőruhával felszerelkezve május 17-én indultak el. Az első állomásuk Sajóecseg volt, majd átvezényelték őket Edelénybe.
Zsákpakolás, vízszivattyúzás, gáterősítés – ezek voltak a legfőbb feladataik napi 20 órában. Az orosházi tűzoltók elmondták, éjjel-nappal mentek a szivattyúk, mindössze 4-5 órát aludtak naponta. A hat nap azonban nemcsak fizikálisan, lelkileg is megterhelő volt.

Zsákpakolás napi 20 órában
Zsákpakolás, gáterősítás napi 20 órában (klikk a képre) Fotók: Orosházi tűzoltóság
Látni, ahogy a házak vízben úsznak, és életek munkái mennek tönkre az árban. Elmondták, összefogtak az emberek a térségben, mindenki igyekezett lehetőségeihez mérten segíteni a védekezést. Aki tudott, beállt a sorba, és pakolta a homokzsákokat.
Hat orosházi tűzoltó segítette az árvízi védekezést, szombat este jöttek haza. Megyénkből egyébként még Gyuláról és Békéscsabáról vezényeltek ki tűzoltókat Borsodba.
A rendkívüli árvízi készültség már megszűnt Borsod megyében. Szerdán vonták vissza a veszélyhelyzetet és szüntették meg a rendkívüli készültséget a Sajó, Hernád és a Bódva térségében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.