- hirdetés -

Poznanban rendezték meg a Szingapúri Ifjúsági Olimpia kvalifikációját, ahol Kránitz Adrián és Szél Dávid képviselte hazánkat és városunkat.
Két orosházi fiatal vett részt a hétvégén a lengyelországi Poznanban a Szingapúri Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyén. A megmérettetést válogató versenyek előzték meg itthon – tudtuk meg az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökétől. Szél Attila elmondta, hogy kötöttfogás 58 kilogrammban Kránitz Adrián, míg szabadfogás 76 kilogrammban Szél Dávid indult a hétvégi versenyen, és mindketten a 9. helyet szerezték meg. A klub elnöke hozzátette, hogy ez az eredmény sajnos nem kvalifikál a szingapúri olimpiára, de egy nagyon jó felmérő volt az augusztusi Európa-bajnokság előtt.
Az orosházi fiúk szerint nagyon jó szervezésű versenyen vettek részt. Szél Dávid az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy az európai kvalifikáció a legnehezebb, mivel a volt szovjet tagállamok itt indulnak. Nehéz verseny volt tehát. Megtudtuk, egy belorusz birkózó ellen kezdett, aki később egyébként meg is nyerte a versenyt, majd a vigaszágon egy azeri fiatallal szemben maradt alul. Végül a pozitív pontok alapján a 9. helyen végzett.

Az orosházi birkózók erős mezőnybe kerültek (Fotó: Spartacus)
Az orosházi birkózók erős mezőnybe kerültek (Fotó: Spartacus)
Kilencedik helyet szerzett Kránitz Adrián is. Az orosházi sportoló elmondta, ahhoz, hogy kijuthasson, magyar válogatottnak kellett lenni. Egy azerbajdzsánival kezdett, aki szintén a későbbi győztes lett, majd a vigaszágon bejutott, ahol egy török birkózót küzdelmes meccsen legyőzött. Ezt követően kikapott egy cseh versenyzőtől, így a pontok alapján a 9. lett.

A nemzetközi megmérettetés mellett jó eredmények születtek itthon is. Ismét megrendezték Orosházán a Hegedűs Pál Birkózó Emlékversenyt, mely az utánpótláskorú fiatalok regionális versenye. A nemzetközivé szélesedett megmérettetésen az orosháziak csapatban az első helyet szerezték meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.