- hirdetés -

Békés megye 12 városának 250 fiatalja mutatta meg tehetségét zenében, táncban és szavalásban az orosházi művelődési házban.
A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája és a Körös-vidék Drámapedagógiájáért Alapítvány közös szervezésében május 15-én a Petőfi Művelődési Központban tartották meg a Békés Megyei Ifjúsági Művészeti Fesztivált.  A fellépési lehetőség a 10 és 25 év közötti korosztály számára volt adott ezen a napon.
Több művészeti,  irodalmi, tánc és zenei kategóriában mutathatták meg tehetségüket a fiatalok. Ezen belül jelentkezhettek modern és társastánccal, prózával, verssel, énekkel és hangszeres zenével is a megmérettetésre. A program délelőtt 10 órakor kezdődött. Németh Béla polgármester köszöntötte a fellépőket és a megjelent közönséget, majd Molnár Béla alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt.

Szabó Petra versmondásban jeleskedett (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Szabó Petra versmondásban jeleskedett (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A két részből álló fesztiválra a versenyzők 12 városból (Orosháza, Csorvás, Sarkad, Mezőberény, Gyula, Békés, Békéscsaba, Kondoros, Nagyszénás, Mezőhegyes, Gyomaendrőd és Szeghalom) érkeztek. A gyerekek egyéniben és csoportban is kipróbálhatták magukat. Mintegy 250 Békés megyei fiatal döntött úgy, hogy ezen a napon versenybe száll.

Szakmai zsűri értékelte a fiatalokat

A produkciókat kategóriánként három-három zsűri értékelte. Az irodalmi színpadnál Kovács Edit, a Békés Megyei Jókai Színház színművésze, Seregi Zoltán, a Békés Megyei Jókai Színház rendezője és Czitor Attila, a Békés Megyei Jókai Színház színművésze értékelt.
A táncszínpad zsűrije Pálinkó Lujza táncpedagógus, a Magyar Táncsport Szakszövetség alelnöke, többszörös magyar bajnok, Darida Ildikó táncpedagógus, Nívó-díjas koreográfus és Józsa Margó, a Szegedi Táncművészeti Alapiskola kortárs-moderntánc táncpedagógusa volt.
A zenei színpadnál ezt a szerepet Surinásné Tóth Olga ének-zene szakos tanár, karnagy, Pleskonics András újságíró, zenetanár, valamint Szák-Kocsis Péter ének-zene tanár, karvezető töltötte be – tudtuk meg Savolt Zoltántól, a Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodájának munkatársától.
A verseny eredményei:
Irodalmi színpad:
1. helyezett: Helbert Nelli (Orosháza)
2. Szabó Kinga (Szeghalom)
3. Gyarmat Ruben (Gyula)
Táncszínpad:
1. helyezett: Lólé Alicia Beatrix (Mezőberény)
2. helyezett: Fregolina Társastánc Klub (Békés)
3. helyezett: Smaragd (Orosháza)
Zenei színpad:
1. helyezett: Gilich Dóra (Csorvás)
2. helyezett: Gyöngyfüzér Népdalkör (Békéscsaba)
3. helyezett: Megyesi Hajnalka (Gyomaendrőd)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.