- hirdetés -

Nyusziéknál szép a világ – derült ki az elsősök előadásából. Az Eötvös iskolából kaptuk az alábbi beszámolót.
Az Eötvös iskola 1. b osztályos tanulói a „ Nyusziéknál szép a világ” című jelenetet mutatták be a szülőknek, pedagógusoknak, az érdeklődő diákoknak május 13-án, csütörtökön az iskola aulájában.
A több héten át tartó felkészülés Tóthné Somogyi Mária osztályfőnök, drámatanár vezetésével közös csapatmunka volt; a kis elsősök örömmel, vidám hangulatban próbáltak, lelkesen várták a bemutatkozást. Az osztály minden tanulója szerepet kapott, még a díszleteket, a fákat, virágokat is látványos jelmezekkel a gyerekek keltették életre.

Az elsősök kiváló produkcióval rukkoltak elő (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az elsősök kiváló produkcióval rukkoltak elő (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az előadáson fény-és hangeffektusokkal színesítve igazi színházi hangulatban, élményben volt részük a nézőknek. A kis elsősök azt mutatták be, miként készül tojásfestő versenyre a nyuszicsalád. A főszereplő, Gyuszi nyuszi, a szájhős nyúl bizony lekicsinyli munkájukat, csúnyán beszél tyúkanyóval és a mackóval. Jól megleckéztetik, végül Gyuszi nyuszi megjavul, s a versenyt sikerül megnyerni.
A 6 főszereplő kisdiák bár nemrégen tanult meg olvasni, írni, mégis hibátlanul beszélt és játszott, mintha a színészi mesterségre készülne.
Az osztály szülői munkaközössége is köszönetet érdemel, mert aktívan bekapcsolódtak az előkészületekbe, önzetlenül segítettek a jelmezek, díszletek elkészítésében.”

A rendezvény a TÁMOP 3.1.4. pályázati program Tavaszi ünnepkör, húsvéti népszokások, hagyományok projektzáró eseménye volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.