- hirdetés -

Orosházi tűzoltókat is kivezényeltek az árvíz elleni védekezésre. A Sajó mentén pakolják a mieink a zsákokat.
Hajdú Péter tűzoltó alezredestől megtudtuk, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság utasítása alapján hat orosházi tűzoltót rendeltek ki az árvíz elleni védekezésre Szikszóra.
Tartalék fecskendővel, egy plusz szivattyúval, gumicsizmával, tartalék védőruhával felszerelkezve hétfő délután indultak az elsődleges kirendelés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosba. Azonban nem jutottak el oda, mert út közben átvezényelték őket Sajóecsegre.

A község a Sajó-völgyben, a Sajó és a Bódva folyók találkozásánál fekszik, Miskolctól körülbelül 10 kilométerre.

A felduzzadt Sajó ellen nyúlgáttal, homokzsákokkal és szivattyúval próbálnak védekezni. A legnagyobb bajban éppen a sajóecsegiek vannak, körbevette a falut a folyó, de úgy  tűnik, körtöltéssel és több ezer homokzsákkal sikerül megvédeni a települést. A környéken élők az 1974-es nagy árvízhez hasonlítják az ideit. Ezernél is többen vesznek már részt az árvíz elleni védekezésben, sokakat ki kellett telepíteni otthonaikból.
Tűzoltóink az esti órákban érkeztek meg, és azonnal munkához láttak. Minimum öt, maximum hét napig maradnak a térségben. Legkésőbb tehát hétfőn érnek haza, helyettük egy újabb hat fős csapat indul útnak – mondta el az OrosCafé.hu-nak Hajdú Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.