- hirdetés -

Kiválóan szerepelt Szabó Ágnes a svédországi Eb-n, a jövő héten Amerikába indulnak erőemelőink a világbajnokságra.
Svédországban rendezték meg a felnőtt Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes 90 kg-os súlycsoportban ezüstérmet nyert összetettben, guggolásban, fekvenyomásban és bronzérmet szerzett felhúzásban.
Az orosházi versenyző volt a legfiatalabb az Eb mezőnyében – tudtuk meg Musztafa Imrétől. Az Orosházi Toldi SE elnöke elmondta, hogy Ági közepes teljesítményt nyújtott a kiválóan megrendezett versenyen, de elégedett felnőtt ezüstérmével.

Szabó Ági ismét oktatta a mezőnyt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Szabó Ági volt a legfiatalabb a mezőnyben
Szabó Ági szerint nagy kihívást jelentett, hogy indulhatott a versenyen. Az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy a svédországi Eb után a jövő héten indulnak az Egyesült Államokba, világbajnokságra, ahol szeretné megvédeni a tavalyi vb címét.

Texasi vb

Texasban, Killeenben rendezik meg a Fekvenyomó Ifjúsági, Junior és Felnőtt Világbajnokságot, melyen négy orosházi versenyző indul. Szabó Ágnes, Kovács Vivien, Csík Gábor és Kovács Ferenc képviseli városunkat a világversenyen. Az orosháziak május 22-én indulnak Budapestre, majd másnap reggel szállnak repülőre, május 24-én pedig már versenyeznek.
Az amerikai vb után is folytatódik a versenyek sora. Musztafa Imrétől megtudtuk, hogy a felnőtt fekvenyomó Eb Pozsonyban lesz, az ifjúsági és junior erőemelő vb-nek Pilsen ad otthont, majd az októberi Gyopáros-kupa után a felnőtt világbajnokságon indulnak Dél-Afrikában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.