- hirdetés -

Négy postást rúgtak ki januárban, mert sztrájkoltak. Bíróságra mentek és nem jogerősen nyertek.
Mint megírtuk, tavaly kilenc kézbesítő nem vette fel a munkát, mert azt szerették volna, ha minden dolgozó 100 ezer forintot kap a Magyar Posta által értékesített ingatlanokból. A postások közül négynek azonnali hatállyal felmondtak januárban, öt dolgozó pedig írásbeli figyelmeztetést kapott.
A rendkívüli felmondással elküldött kézbesítők ügyét szerdán tárgyalta a munkaügyi bíróság Gyulán. A beol.hu úgy tudja, nem jogerős ítélet született az ügyben.
Eszerint a két szakszervezeti tisztségviselőt, Kiss Zoltánt és Szombati Ferencet a bíróság visszahelyezte állásába, Szabó Sándort kérésére nem. Szabónak a bíróság megítélte az elmaradt munkabért, a felmentési időre járó bért, végkielégítést és tíz havi átlagbért kártérítésként.
Érdi László továbbfoglalkoztatásáról nem rendelkezett a bíróság (az indoklás szerint azért, mert közte és a vezető között ellentét volt), de őt is megilletik a fentebb felsoroltak.

A tavalyi sztrájk során országosan a 11 ezer kézbesítő közül mintegy 100-an nem vették fel a munkát. Orosházán a 23-ból 9-en.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.