- hirdetés -

A városháza folyosóin hetek óta nagy munka folyik, az első emeleten felszedték az 1960-as évek elején lerakott cementlapokat.
– Az Alföld szálló megvétele után az első bejárás alkalmával jött részemről az ötlet, hogy az ott lévő márványt felhasználhatnánk a városháza folyosóin. Ezzel is megtisztelnénk mindazokat, akik a hivatalban ügyeiket intézik, hiszen szebb környezet fogadja majd őket – mondta Németh Béla polgármester az előzményekről.
Azt már Bagi László városfejlesztési osztályvezetőtől tudtuk meg, hogy a szállóban kétféle márványt alkalmaztak: a szürkemárvány olasz, a bordó pedig magyar bányákból került ki és mintegy 600 négyzetméter felületen volt lerakva.
– A márványlapok felszedése igen nehézkes volt, hisz a szálló építésekor erős habarcsba rakták. Azonban a kétharmadát sikerült úgy felszedni, hogy felhasználható – mondta Bagi László.

A márványlapokkal burkolják a városháza folyosóját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A márványlapokkal burkolják a városháza folyosóját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kezdésként az első emeletet burkolják le vele, és ha marad, akkor a második emeleten a lépcsőfordulókra és a leginkább használt részekre jut még belőle. A lerakást követően egy felületképzést kap a márvány, majd felcsiszolják így egységes homogén felületet képez.
A munka még legalább 2-3 hétig eltart, mert a folyosót is lemeszelik a márványburkolat lerakása után. Így megújul és megszépül a városháza belső tere.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.