- hirdetés -

Török és lett óvónők, tanítók látogattak nemrégiben városunkba, hogy megismerkedjenek az itteni óvodai oktató-nevelő munkával és módszerekkel.
A külföldi delegáció az „Európaiság a művészetek nyelvén” elnevezésű Comenius program keretében érkezett Orosházára. A vendégeket Németh Béla polgármester fogadta a városházán. A városvezető szólt Orosháza múltjáról, jelenéről, gazdasági életéről és természetesen a városban folyó oktató-nevelő munkáról.

Az óvodai élettel ismerkedtek

A külföldi vendégek az itt töltött öt nap alatt számos programon vettek részt. Megtekintették a város nevezetességeit, ellátogattak az intézményekbe, valamint a Bácska, az Uzsoki és a Móricz utcai óvodákba is. Ez utóbbi helyszínen a drámapedagógiával ismerkedtek.
– Ez a kompetencia alapú nevelésünk egyik kiemelkedő módszere. A Comenius projekt hihetetlen lehetőségeket nyitott meg óvónőink számára – tájékoztatta lapunkat Fekécs Istvánné, Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának vezetője.
Elita Sevoenko kapcsolattartó Lettországból, Daugawpilsből érkezett. Elmondta, az óvodai bemutatók során sok új dolgot láttak és hallottak. A különböző módszereket megmutatják odahaza is, a daugawpilsi óvodákban.
Diana Putnina kapcsolattartó, szintén Lettországból, Rigából érkezett. Mint mondta, örül, hogy részese lehet ennek a Comenius programnak. A magyar óvodákban alkalmazott oktató-nevelő módszerek teljesen eltérnek a náluk alkalmazottaktól. Sok új ötletet láttak, melyet hasznosítani is fognak.

A projekt a továbbiakban is folytatódik. Az orosházi óvónők a nyár folyamán Rigába, ősszel pedig Törökországba, Izmírbe utaznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.