- hirdetés -

Indiánfonatot készítettek és indiai gyümölcsfánkot ettek a rákóczitelepi iskolások.

Az elmúlt héten programkavalkád várta a rákóczitelepi diákokat. Természettudományos Hetet tartottak, majd ennek zárásaként április 17-én, szombaton a Föld napját. A hét a „Kontinensek napjai” elnevezést kapta: minden nap egy földrészről szólt, a programok is e köré csoportosultak. Pirer Katalin tanárnőtől megtudtuk, a reggelek egy-egy világrésszel kapcsolatos kiállítással kezdődtek, melynek anyagát a tanulók és a nevelők közösen gyűjtötték össze. A tárlatot az adott kontinensre jellemző képsorozat vetítése és zenei aláfestés színesítette.

A gyerekek rajzoltak is a többi feladat mellett (klikk a képre) Fotók: Pirer Katalin
A gyerekek rajzoltak is a többi feladat mellett (klikk a képre) Fotók: Pirer Katalin
A délutánok során a tanulók különböző foglalkozásokon vehettek részt. Az Amerika-napon indiánfonatot készíthettek, és a gyakorlatban is megismerkedhettek az afrikai motívumokkal díszített nyakláncok készítésének titkaival. Személyes élményeken alapuló előadást hallgathattak meg Szilasi László tanár tolmácsolásában az ázsiai önvédelmi sportokról. Ennek során, ha csak virtuálisan is, de ledolgozhatták a délelőtt folyamán elfogyasztott indiai gyümölcsfánk kalóriáit. Ausztrália napján pedig kipróbálhatták a dárda- és bumeránghajítást.
A rendezvény szombaton a Föld napjával zárult. A gyerekek tesztet írtak a héten elsajátított ismeretekből, a tornaterem falára pedig felkerült a tanulók által készített kontinens-térképekből egy világtérkép. Az aszfaltrajz versenyen már Magyarországról alkottak a gyerekek, közelítve ezzel e hét témájához, amikor is az első Orosházi Városismereti Hét programjain vesznek részt a tanulók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.