- hirdetés -

Dickens, Jane Austen és Merle. Többek közt az ő könyveiket adományozta az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárnak Varga Zoltán önkormányzati miniszter (MSZP) csütörtökön.
Sport, kultúra, klasszikus irodalom, mese és történelem – széles a skála, rengetek témában kapott már könyvet Varga Zoltán önkormányzati miniszter, szocialista országgyűlési képviselő. A hasznos, érdekes kötetek azonban már szűkösen férnek otthonában.
– A könyveknek sokkal jobb helyük lesz itt, ahol sokan hozzáférnek, elolvashatják, ezért ajándékoztam az orosházi könyvtárnak a kiadványokat. Nem csupán a helyi téka gyarapodik, öt kistelepülésre is jut a könyvekből. Nagy örömmel hoztam és remélem mások is követik a példámat – nyilatkozta az OrosCafé.hu-nak a miniszter.

Varga Zoltán könyveit a könyvtár igazgatója vette át (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Varga Zoltán könyveit a könyvtár igazgatója vette át (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Hotoránné Fekete Gabriella, a könyvtár igazgatója elmondta, kedvelt, keresett könyveket kaptak a minisztertől.
– Amiből már van az orosházi könyvtárnak, vagy amiből több példányt kaptunk, azt a 2008 szeptembere óta gesztorságunk alá tartozó 5 kistelepülés között osztjuk szét.

A könyvtárban most 100 ezres az állomány. Tavaly 1,8 millió forintból gyarapították az orosházi gyűjteményt. A gesztorság alá tartozó települések könyvtári állományának bővítésére pedig összesen 2,5 millió forintot költhettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.